Skolenekt kan gi lønnstrekk

Klar melding til foreldre som fortsetter med hjemmekontor når skoler og barnehager åpner igjen. Da kan du trekkes i lønn.

KOSTBART: Dersom arbeidsplassen ellers er åpen, kan hjemmekontor gi lønnstrekk når barnehagene åpner igjen til uka, advarer NHO. Anna Kuzmenko / Shutterstock / NTB scanpix
KOSTBART: Dersom arbeidsplassen ellers er åpen, kan hjemmekontor gi lønnstrekk når barnehagene åpner igjen til uka, advarer NHO. Anna Kuzmenko / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Arbeidslivsdirektør Nina Melsom i NHO er ikke i tvil.

- Når myndighetene åpner barnehagene fra 20. april, må ansatte med barn i barnehagen igjen møte opp på jobb hvis arbeidsplassen ellers er åpen. Det samme gjelder selvfølgelig for foreldre med barn i småtrinnene når skolene gjenåpner, sier Melsom til Børsen.

Frykter massespredning

Det mangler ikke på bekymringer i forkant av at Norge åpner barnehager og deler av skolesystemet igjen fra 20. og 27. april. NTNU-professor Steinar Westin er blant dem som advarer.

- Jeg er urolig for at å åpne barnehager og skoler kan undergrave regjeringens «slå ned»-strategi. Det kan raskt resultere i ny massespredning av viruset, sier han til Dagbladet.

Mange foreldre deler professorens betenkeligheter. Nettkampanjen Nei til åpning av skole og barnehage etter påske har så langt samlet over 27 000 underskrifter.

Lønnstrekk og andre reaksjoner

Men i arbeidsgiverforeningen NHO er den juristutdannede arbeidslivsdirektøren krystallklar:

- Hvis ansatte likevel velger å være hjemme, mot råd og retningslinjer fra myndighetene, er dette noe arbeidstakeren selv må bære risikoen for. I ytterste konsekvens kan det innebære trekk i lønn og andre disiplinære reaksjoner, sier Melsom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer