Halloween

«Skrekk»-tall: - Sinnssykt

Fersk undersøkelse om nordmenns Halloween-forbruk overrasker og provoserer. - Et forbruk på steroider, raser miljøleder.

HALLOWEEN: Nordmenns ventede Halloween-forbruk skyter i været målt mot i fjor. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB
HALLOWEEN: Nordmenns ventede Halloween-forbruk skyter i været målt mot i fjor. Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg dagen der nordmenn, tradisjonen tro, skal skremme hverandre og banke på dører utkledd i kostymer.

Halloween har for lengst fått fotfeste i Norge - og ferske tall kan «skremme» noen hver.

For verken galloperende inflasjon, skremmende strømregninger eller hissige rentehevinger ser ut til å legge noen demper på nordmenns markering av den amerikanske tradisjonen.

- Hinsides store summer

I en undersøkelse YouGov har gjort for Danske Bank, kommer det fram at nordmenn planlegger å bruke 140 millioner kroner mer på Halloween i år, sammenliknet med i fjor.

- Det er hinsides store summer det er snakk om her, totalt sett, sier Thea Olsen, forbrukerøkonom i Danske Bank, til Børsen.

890 (!) millioner kroner er summen vi planlegger å bruke totalt sett, ifølge undersøkelsen. Knockouten på fjoråret er dermed komplett. Da planla vi å bruke 750 millioner kroner.

Det hver og en skal bruke i snitt, er omtrent det samme som i 2021. Olsen forklarer at økningen skyldes at flere skal markere dagen.

- Jeg må være ærlig og si at jeg hadde en forventning om at nordmenn skulle bruke mindre penger i år med tanke på «dyrtida» vi nå lever i. At nordmenn planlegger å bruke over 100 millioner kroner mer i år enn i fjor overrasker meg derfor stort, legger Olsen til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer