ChatGPT:

Skrekkadvarsel: - Over og ut

ChatGPT-gründeren innrømmer at systemet han har skapt - og som nå tar verden med storm - ikke er feilfritt.

ADVARER: Tekstroboten ChatGPT fått mye oppmerksomhet den siste tida. Skaperen bak systemet understreker at chatroboten ikke er så imponerende som den kanskje framstår. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
ADVARER: Tekstroboten ChatGPT fått mye oppmerksomhet den siste tida. Skaperen bak systemet understreker at chatroboten ikke er så imponerende som den kanskje framstår. Illustrasjonsfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

I november ble chatroboten ChatGPT så smått introdusert for verden. På kort tid har systemet, som baserer seg på kunstig intelligens (KI), brutt den teknologiske lydmuren og er nå på full frammarsj.

Robotens evne til å skrive alt fra skoleoppgaver, til sanger og samtaler, har skapt voldsom begeistring, men også dyp bekymring.

Nå tar skaperen av ChatGPT, Sam Altman (37), bladet fra munnen og advarer om at han kan ha bidratt til å skape et lite monster. Selv om han tar til orde for de positive mulighetene som ligger i kunstig intelligens, erkjenner han at systemet ikke er feilfritt.

- På kort sikt er jeg mest bekymret for at systemet kan misbrukes utilsiktet, sier Altman, ifølge Business Insider.

- Ekstremt

Eksperter har advart om at ChatGPT kan bli brukt til å utføre svindel, cyberangrep, spre feilinformasjon og muliggjøre plagiat. Altman mener de potensielle skrekkscenarioene er langt verre.

- I verste fall er det over og ut for oss alle. (...) Det er umulig å overdrive viktigheten av KI-sikkerhet og justeringer. Jeg skulle gjerne sett at det skjer mye, mye mer på denne fronten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer