Sverige:

Skrekkbilder: Stengt på dagen

Kalmar kommune inspiserte en restaurant. Det som møtte dem, fikk dem til å ta grep umiddelbart.

IKKE OPTIMALT: Bildene fra inspeksjonen viser et lite kaos. Foto: Kalmar kommune
IKKE OPTIMALT: Bildene fra inspeksjonen viser et lite kaos. Foto: Kalmar kommune Vis mer
Publisert

Det er Expressen som skriver at matinspektørene i Kalmar kommune fikk hakeslepp da de gikk inn i restauranten denne uka:

Døde biller i brød, matlaging på gulv og dårlig håndhygiene. Beboere i samme bygg skal ha opplevd at olje og matrester kom opp av sluket i dusjen. I tillegg skal det ha kommet inn bekymringsmeldinger om søppel utenfor, samt at folk skal ha overnattet i restauranten.

I tillegg fant inspektørene mat som ble tilberedt i kjelleren og mat som lå ubeskyttet i kjøleskap og fryser. Det skal ha vært matrester i oppvaskmaskinen, og en ansatt skal ifølge Expressen ha tatt opp matrester fra gulvet og jobbet videre med mat uten å vaske henda.

Etter dette skal altså kommunen ha besluttet å stenge restauranten på dagen.

Expressen har vært i kontakt med restauranteieren, som bestrider at en ansatt tok opp matrester fra gulvet og fortsatte uten å vaske henda. Han mener det dreier seg om en misforståelse.

To dager etter stengingen, etter en grundig rengjøring, merking av matvarer og nye retningslinjer for håndhygiene, fikk restauranten åpne igjen. Jan Ekelid i Kalmar kommune bedyrer også at de er fornøyd med grepene som er tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.