Skrekkfall for kryptovaluta etter dette

Elon Musks SNL-opptreden ga kraftig utslag på Dogecoin-kursen.

UHELDIG: Lørdag dukket Tesla-gründer Elon Musk (49) opp som programleder i underholdningsprogrammet «Saturday Night Live», hvor han innledningsvis delte scenen med sin mor, Maye Musk (avbildet). Foto: Zuma Press / NTB
UHELDIG: Lørdag dukket Tesla-gründer Elon Musk (49) opp som programleder i underholdningsprogrammet «Saturday Night Live», hvor han innledningsvis delte scenen med sin mor, Maye Musk (avbildet). Foto: Zuma Press / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag gjestet milliardær og Tesla-gründer Elon Musk (49) underholdningsprogrammet «Saturday Night Live».

Det var i forkant knyttet spenning til hvorvidt Musk ville snike inn et ord om kryptovalutaen Dogecoin i innslagene - da han regnes som en av kryptovalutaens største fans.

Tidligere har han bevist at ved å sende ut én liten twittermelding om «hundevalutaen», så har kursen skutt i været. Under SNL-opptredenen, skjedde imidlertid det totalt motsatte.

Kjempefall

Ifølge CNBC stupte verdien på Dogecoin da Musk og hans mor vitset om valutaen i sin åpningsmonolog lørdag. Fallet var sitt mest brutale ned 29,5 prosent, og prisen falt likeså - til 49 cent.

Det skjedde etter en prisrekord fredag denne uka, til 0,67 dollar for én.

GIR TIL DE FATTIGE: Krypto-rikingen Wong Ching-Kit har en litt annen måte å drive bistand på - og det liker ikke politiet. Video: Coin Young Master, Facebook/Epoch Cryptocurrency/AP Vis mer

Kollapsen skal blant annet skyldes at investorene solgte aksjer i rekordfart da Dogecoin ble nevnt på tv i beste sendetid.

Ifølge CNBC skal fallet også ha vært knyttet til teknisk trøbbel for kjøp og salg underveis, grunnet for stor aktivitet på plattformen. Tjenestene var aktive igjen etter om lag en time.

Startet som en vits

Tross et brutalt fall for Dogecoin det siste døgnet, har valutaen hentet seg inn igjen søndag ettermiddag. I skrivende stund ligger aksjen opp 3,8 prosent.

Kryptovalutaen ble etablert i 2013 og var i utgangspunktet ment som en parodi på bitcoin. I dag er Dogecoin blitt til verdens fjerde største kryptovaluta målt i markedsverdi.

Dersom man plasserte 10 000 kroner i kryptovalutaen rundt nyttår, ville man sittet med solide 1,4 millioner kroner i dag.

Kursstigningen innebærer en økning på 14 000 prosent - bare i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer