Sir Richard Branson

Skrekkfall: - Veldig heldig

Sir Richard Branson har nok en gang fått seg en smell på sykkeltur.

GIKK PÅ TRYNET: Et hull i veien sørget for at Branson og kameraten endte i asfalten. Foto: Sir Richard Branson / Instagram
GIKK PÅ TRYNET: Et hull i veien sørget for at Branson og kameraten endte i asfalten. Foto: Sir Richard Branson / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg traff et hull og krasjet hardt, noe som resulterte i enda et blåmerke på hofta og en stygt kuttet albue. Men utrolig nok ingen brudd», skriver superrikingen Sir Richard Branson (73) i et Instagram-innlegg.

Sykkelturen fant sted ei tid tilbake på Virgin Gorda - en øy på De britiske Jomfruøyer i Karibia, der milliardæren også er bosatt.

Stinn

Branson har en formue på 2,9 milliarder dollar, ifølge Forbes. Summen tilsvarer i overkant av 30 milliarder kroner.

Den engelske forretningsmannen er mest kjent for å ha grunnlagt firmaet Virgin, som eier om lag 400 ulike bedrifter.

Blant disse er platebutikkjeden Virgin Megastores, plateselskapet Virgin Records og, kanskje aller mest kjent - flyselskapet Virgin Atlantic.

73-åringen opplyser videre at han syklet med en som heter Alex Wilson, som også falt, men som også kom «ok» fra det.

«Jeg anser meg som veldig heldig, og er takknemlig for å holde meg aktiv og sunn. Når alt kommer til alt, så vil de modige kanskje ikke leve for alltid, men de forsiktige lever ikke i det hele tatt!»

Se da Børsen møtte Branson på sykkeltur i Oslo her!

Faller stadig vekk

Det er ikke første gang den sykkelglade milliardæren møter asfalten. I 2018 trodde han at ryggen var brukket etter å ha blitt kastet av sykkelen under et veldedighetsløp, skriver Sky News.

HEMATOM: Richard Branson viser fram en hematom (blåmerke) fra en tidligere sykkelulykke. Foto: Strive Challenge / Virgin
HEMATOM: Richard Branson viser fram en hematom (blåmerke) fra en tidligere sykkelulykke. Foto: Strive Challenge / Virgin Vis mer

I 2016 fryktet han for livet etter å ha falt med hodet først i veien da han krasjet med sykkelen i høy hastighet.

Han oppsummerte det slik den gang:

- Jeg var på vei ned en bakke mot Leverick Bay da det plutselig ble skikkelig mørkt og jeg klarte å treffe en «sovende politimann»-hump i veien.

- Plutselig ble jeg kastet over styret, og livet mitt blinket bokstavelig talt foran øynene mine.

Branson hevder å ha hatt 76 nær-døden-opplevelser i livet sitt, ifølge Sky. Den første skal ha vært på bryllupsreise med sin første kone i 1976. Da sank fiskebåten han satt i. Han skal også ha trukket i feil snor under et fallskjermhopp i 1986, før instruktøren sørget for at reserveskjermen ble utløst.

Han har også hatt flere uhell under luftballongflyginger, mens han gikk på vingene på et Virgin-fly og under hopp fra et kasino i Las Vegas, ifølge Sky.