McDonald's Arken i Bergen:

Skrekkfunn: - Utilgivelig

Arbeidstilsynet radbrekker arbeidsforholdene ved en McDonald's-restaurant i Åsane. Hurtigmatgigantens norske toppsjef erkjenner alvorlig svikt: - Jeg er uendelig lei meg.

MARERITT-BESKRIVELSER: Arbeidstilsynet avdekket skandaleforhold for de ansatte ved denne restauranten i Åsane. Så kom bekymringmeldinger fra ytterligere to andre McDonald's-restauranter i Bergen. Foto: Paul S. Amundsen
MARERITT-BESKRIVELSER: Arbeidstilsynet avdekket skandaleforhold for de ansatte ved denne restauranten i Åsane. Så kom bekymringmeldinger fra ytterligere to andre McDonald's-restauranter i Bergen. Foto: Paul S. Amundsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Arbeidstilsynet kom på uanmeldt tilsyn ved McDonald’s Arken i Åsane, ble det slått full alarm om sjokkerende og kritikkverdige arbeidsforhold.

Rovdrift av ansatte - med press om å arbeide tross sykdom, underbemanning og for få pauser, var blant de rystende funnene. Arbeidstakere skal også ha blitt så utmattet under skiftet at de var på gråten, skriver Bergensavisen, som først omtalte denne saken.

I tilsynsrapporten kommer det fram at hurtigmatrestauranten i Åsane fikk varsel om 27 pålegg fra Arbeidstilsynet, ifølge avisa. Rapporten er datert 30. juli 2021.

- Kollapset på gulvet

Gjennom en serie av BA-artikler kommer det fram at avvikene ikke er forbeholdt McDonald’s Arken. Ytterligere to restauranter i regionen, henholdsvis McDonald's Lagunen og McDonald’s Rådalen, skal være berørt.

Julie Follesø (20) var tidligere fulltidsansatt ved sistnevnte spisested, som er landets største McDonald's restaurant. Så sluttet 20-åringen i protest.

- Det var uutholdelig, sier Follesø til Børsen.

Hun følger opp:

- Folk har besvimt gjentatte ganger. Etter å ha kollapset på gulvet, fikk du kjeft for å dra til legevakten eller hjem. Den lave bemanningssituasjonen gjorde at man ikke hadde kapasitet til å spise, eller å ta pause. Var man syk på jobb, fikk man beskjed om å fortsette. Sendte du sykdomsmelding, ble du nedringt og bedt om å komme på jobb likevel, framholder Follesø til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.