Skrekkmåling var feil:
- Kjempebommert

De borgerlige fikk flertall på en ny måling i Trondheim som ble publisert av avisa Nidaros. Tallene viste seg imidlertid å være feil.

BEDRE: Arbeiderpartiet gjør det bedre på Trondheim-målingen enn det som opprinnelig ble oppgitt. Foto: Tuva Åserud / NTB / POOL
BEDRE: Arbeiderpartiet gjør det bedre på Trondheim-målingen enn det som opprinnelig ble oppgitt. Foto: Tuva Åserud / NTB / POOL Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Meningsmålingen som ble publisert i Nidaros tirsdag inneholdt feilaktige tall. Det skriver Nidaros selv tirsdag kveld.

I den opprinnelige målingen hadde Høyre en oppslutning på hele 33 prosent mot Arbeiderpartiets 17,5. Fremskrittspartiet fikk en oppslutning på 12,9 prosent. Til sammen hadde den borgerlige blokka i Trondheim flertall i målingen.

Dette er imidlertid feil, skriver Nidaros.

Det er analysebyrået InFact som har utført målingen. Dette er andre gang på kort tid at InFact har hatt en slik type feil.

- Analysebyrået InFact vil med dette informere om at meningsmålingen som ble levert til mediehuset Nidaros inneholder feil, skriver daglig i InFact, Lars Helander, til avisa.

- Bakgrunnen for feilen skyldes bruk av feil vekternøkkel ved vekting av resultatene. Vi vil understreke at dette skyldes en menneskelig feil og har ingenting å gjøre med den metoden vi bruker for datainnsamling, som er både robust og pålitelig, skriver Hellander.

- Kjempebommert

- Vi tar fullt ansvar for feilen og beklager ulempen dette kan ha medført, skriver han til Nidaros.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.