Skrekkrapport: - Kan ramme kraftig

Virke roper på gode planer for lokal nedstengning.

ADVARER: Virker advarer om at en lokal nedstengning, i for eksempel Oslo, vil ramme titusenvis, om ikke hundretusener, av arbeidsplasser. Foto: Cornelius Poppe / NTB
ADVARER: Virker advarer om at en lokal nedstengning, i for eksempel Oslo, vil ramme titusenvis, om ikke hundretusener, av arbeidsplasser. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Lokale nedstengninger i høst og vinter vil kunne ramme flere hundre tusen arbeidsplasser, fastslår Virke.

- Krisen er ikke over, og mange arbeidsplasser er fremdeles i fare. Det illustrerer denne undersøkelsen godt, sier Ivar Horneland Kristensen, administrerende direktør i Virke til Børsen.

Han viser til en fersk medlemsundersøkelse som Børsen har fått tilgang til. Der har Virke beregnet hvordan regjeringens beredskapsplan for smittevern, som skisserer fire nivåer av graderte tiltak, vil berøre bedriftene.

Kan ramme hundretusener

Virke bruker Oslo som eksempel, og peker på at én av fem virksomheter i hovedstaden sliter med å drive med overskudd allerede i den nåværende smittesituasjonen, som er trinn 1 i beredskapsplanen.

Trinn 2 i beredskapsplanen er økt bruk av fjernarbeid. Dette vil i stor grad påvirke én av tre virksomheter og i Oslo vil dette i stor eller svært stor grad påvirke 46 000 ansatte i privat sektor.

Går man videre til trinn 3, som innebærer en oppfordring om å redusere utendørs ferdsel og innenlandsreiser, så vil det påvirke to av tre virksomheters evne til drift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer