Skrekktall: - Dette er virkeligheten

Hver tredje bedrift sier det er en reell fare for konkurs. - Til å bli skremt av, sier NHO-topp Ole Erik Almlid.

FOLKETOMT: Så tomt for folkeliv har du aldri sett hovedstadens paradegate Karl Johans gate. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Nå er det et være eller ikke være. Det handler om eksistensen for mange bedrifter – og for din arbeidsplass. Tallene er til å bli skremt av. Men det er dette som er virkeligheten.

NHOs administrerende direktør innrømmer at tallene i arbeidsgiverforeningens dagferske undersøkelse ble enda mer nedslående enn han hadde fryktet på forhånd.

- Alle har sett at dette er kritisk. Alle har forstått det nå. Men dette omfanget! Det gjelder hele landet, alle bransjer. Det er nesten ikke til å fatte, sier Almlid til Børsen.

Små sliter mest

NHO har spurt 5500 av sine medlemsbedrifter om en oppdatert status for fjerde gang etter at coronaviruset for alvor gjorde sitt inntog her i landet.

- Det blir mer og mer nedslående for hver undersøkelse. Jeg finner nesten ikke ord som kan beskrive hvor ille det er, sier Almlid.

Kort oppsummert sier en av tre bedrifter at de vurderer konkurs som en reell fare som følge av coronaviruset. Tallet er nytt - i den forstand at det er første gang under coronakrisa at NHO spør om akkurat dette.

Blant de minste bedriftene, de med ni eller færre ansatte, rapporterer hele 41 prosent om en reell konkursfare.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer