Skrekktall: - Ekstremt

- En uvirkelig situasjon, sier senterleder for nordmenns shoppingmekka i Sverige.

1 PROSENT: Grensehandelen krympet til nær null i årets andre kvartal. Foto: Christian Roth Christensen
1 PROSENT: Grensehandelen krympet til nær null i årets andre kvartal. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Corona- og reiserestriksjoner har i praksis ført til full stopp i grensehandelen. Nordmenn brukte bare 28 millioner kroner på grensehandel i andre kvartal i år, ifølge SSB.

I samme periode i fjor ble grensehandelen målt til 4,1 milliarder kroner.

Andre kvartal omfatter månedene april, mai og juni.

- Alle påvirkes

- Det var veldig mye. Ekstremt, sier senterleder for Töcksfors Shoppingcenter, Madeleine Ward, når hun får presentert tallene fra SSB.

I likhet med resten av handelsnæringa ved grensen har Töcksfors Shoppingcenter fått kjenne konsekvensene av pandemien. Stengte grenser har resultert i et bortfall av handleglade nordmenn, noe som igjen har ført til enorme tap i omsetning.

- Vi går ikke ut med detaljer om regnskapet, men det er klart at dette er en uvirkelig situasjon. Det påvirker alle - også globalt. Det merkes helt klart at nordmennene ikke har besøkt oss. Dere er savnet, så det er en veldig trist situasjon, sier hun til Børsen.

Grunnlaget borte

Sentersjef Ståle Løvheim ved Nordby Shoppingsenter ved Strømstad, er også blant aktørene som har fått erfare hva de brutale tallene betyr i praksis.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.