«Skrekktall» for bilbransjen

76 prosent nedgang i april for den europeiske bilbransjen.

I GANG: Ved Hondas fabrikk i Wuhan er produksjonen i gang igjen, men enn så lenge selges det svært lite nye biler i Europa. Foto: Splash News / NTB scanpix
I GANG: Ved Hondas fabrikk i Wuhan er produksjonen i gang igjen, men enn så lenge selges det svært lite nye biler i Europa. Foto: Splash News / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av bransjene som ser ut til å være aller hardest rammet av coronakrisen er bilbransjen.

I april falt nybilsalget med 76 prosent i Europa, ifølge tall fra European Automobile Manufacturers Association (ACEA).

- Den første fulle måneden siden restriksjonene ble innført har ført til det største månedlige fallet i biletterspørsel så langt tilbake som vi har statistikk, heter det i en pressemelding fra ACEA.

«Ingen solgt» i Spania og Italia

Spesielt ille er det naturlig nok i de hardest rammede landene, Italia og Spania. Der var tilbakegangen i nybilsalg på henholdsvis 97,6 prosent og 96,5 prosent. Også store markeder som Tyskland og Frankrike er hardt rammet, med en nedgang på 61,1 prosent og 88,8 prosent i april.

Krisen har blant annet ført til at man i Frankrike jobber med en redningspakke, der man blant annet vil subsidiere kjøp av el-biler, i håp om at det skal bidra til økt salg.

- Vi må bruke denne krisen til å få fart på det grønne skiftet og oppmuntre franskmenn til å kjøpe biler som fremdeles er for dyre for dem i dag, sier Le Maire til France Info, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer