Skrekktall for EasyJet

Registrerer voldsomt tap som følge av coronakrisa.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det britiske flyselskapet EasyJet la tirsdag fram regnskapet for tredje kvartal, som viser et blodrødt resultat før skatt på minus 324,5 millioner pund.

Fire milliarder

Det tilsvarer rett i underkant av fire milliarder kroner. Til sammenlikning leverte selskapet et resultat før skatt på 174,2 millioner pund samme periode i fjor.

Driftsinntektene ligger på sju millioner pund i tredje kvartal, mot 1,7 milliarder i fjor.

Selskapet opplyser at de også framover vil stå overfor tapt omsetning, men at fjerde kvartalsrapport trolig vil være lystigere lesning.

Nedbemanning

EasyJet varsler at de planlegger å øke kapasiteten med flere fly framover, og at de nå vil operere på 40 prosent, som er ti prosent opp fra forrige periode.

EasyJet og resten av flybransjen har lidd enormt under coronapandemien. I mai ble det kjent at det britiske lavprisselskapet skulle kutte rundt 30 prosent av staben, tilsvarende opp mot 4500 jobber.

Konkurrentene i British Airways, Ryanair og Virgin Atlantic har også kuttet antall ansatte for å redusere kostnader mens flyene står på bakken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer