Fersk NHO-undersøkelse

Skrekktall varsler smell

Mer enn hver femte bedrift har ikke nok jobb til alle ansatte i bedriften. Mer enn hver tredje av disse vil permittere.

BREMS: Byggeaktiviteten er i ferd med å avta, noe som viser seg i bedriftenes fremtidsplaner. Her fra bydelen Lade i Trondheim. Foto: Knut Opeide / Samfoto / NTB
BREMS: Byggeaktiviteten er i ferd med å avta, noe som viser seg i bedriftenes fremtidsplaner. Her fra bydelen Lade i Trondheim. Foto: Knut Opeide / Samfoto / NTB Vis mer
Publisert

Mange bedrifter planlegger å holde på sine ansatte, selv om det blir langt mindre å gjøre framover.

Likevel sier hele 11 prosent av arbeidsgiverne at de planlegger permitteringer i løpet av det neste halve året.

To av tre av disse vil permittere inntil 30 prosent av arbeidsstokken.

Det viser den ferskeste medlemsundersøkelsen i regi av Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) som legges fram fredag formiddag. Hele 3677 bedrifter har svart.

Tunge planer

Innen bransjene bygg- og anlegg, reiseliv, fiskeoppdrett og service- og handel sier hver tredje bedrift at det akkurat nå ikke er nok jobb til å holde alle ansatte i gang.

- 22 prosent av alle medlemsbedrifter sier at det for tida ikke er nok jobb for alle ansatte. Av disse vil 34 prosent ty til permitteringer, mens ytterligere 24 prosent har det til vurdering, oppsummerer NHOs sjeføkonom Øystein Dørum.

Av de som sier de ikke vil permittere, sier flertallet at de anser problemene som kortvarige og dessuten at det kan bli vanskelig å få tak i folk i etterkant.

Venter flere ledige

Dørum presiserer at tallene ikke er justert for normale sesongvariasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer