Skremmende tall: - Verre enn fryktet

Ensporet og udemokratisk, tordner Sp-topp etter kartlegging av styrene i statseide selskaper.

DOMINANS: Hjemmeadressen til styremedlemmer i statseide aksjeselskaper gir grunn til bekymring, mener Sp-profil Geir Pollestad. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
DOMINANS: Hjemmeadressen til styremedlemmer i statseide aksjeselskaper gir grunn til bekymring, mener Sp-profil Geir Pollestad. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sitter til sammen 63 styrerepresentanter i de sju børsnoterte selskapene der staten har eierandeler. Halvparten av dem har adresse i Oslo-området.

26 er bosatt i Oslo og fem i Asker eller Bærum. Ytterligere ti har adresse på det sentrale østlandsområdet, ifølge kartleggingen.

Utlandet er representert med elleve styrerepresentanter, det samme som Vestlandet, Sørlandet, Midt-Norge og Nord-Norge til sammen.

- De ser ikke problemet

- Det er en tung Oslo-dominans i styrene, fastslår Senterpartiets næringspolitiske talsmann Geir Pollestad overfor Børsen.

- Det er verre enn vi hadde fryktet, legger han til med et sukk.

- En del av problemet er at de som kan påvirke dette, nemlig regjeringen, ikke ser på dette problemet som et problem, mener Pollestad.

Sp-representanten, som selv er valgt inn på Stortinget fra Rogaland, mener at styresammensetningen vitner om et demokratisk underskuddsproblem.

- Alle vi som bor i dette landet er medeiere i disse selskapene, gjennom statens aksjer. Så i et demokratisk perspektiv bør hele landet være representert, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer