Gustav Witzøe

«Skremmes» av Støre: - Snu

Gustav Witzøe, riking og konsernsjef i Salmar, er ikke særlig imponert over hvordan staten behandler «rikinger».

RASER: Lakserikingen Gustav Witzøe frykter for framtida til norsk havbruk og mener norsk næringspolitikk er blitt ekstrem. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
RASER: Lakserikingen Gustav Witzøe frykter for framtida til norsk havbruk og mener norsk næringspolitikk er blitt ekstrem. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et sjeldent intervju med norsk presse tok laksegründer Gustav Witzøe et knallhardt oppgjør med formuesskatten gjennom Dagbladets finansnettsted Børsen under valgkampen i 2021.

Intervjuet vakte enorm oppmerksomhet og sparket i gang en nasjonal debatt om formuesskatt. Ganske nøyaktig to år seinere pågår debatten fortsatt for fullt.

SalMar-sjefen ble den gang tolket til å true med å flagge ut dersom venstresida skulle vinne valget og formuesskatten økes, slik blant andre Ap og SV hadde varslet.

Med fasit i hånd vet vi nå minst tre ting:

  • Formuesskatten har økt.
  • Regjeringen har innført en ny grunnrenteskatt på havbruk, populært omtalt som lakseskatten.
  • Gustav Witzøe bor fortsatt i Norge, men sønn og arving Gustav Witzøe Jr. har avslørt at han var på nippet til å flytte til Sveits.

Til tross for den massive oppmerksomheten Witzøe senior fikk etter Børsen-intervjuet i 2021, har han på ingen måte blitt skuddredd. I et nytt intervju med Børsen går lakserikingen nå hardt ut mot regjeringens skattepolitikk, som han mener truer havnæringas framtid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.