Leon Black

«Skrik»-eier anklaget for voldtekt

Den styrtrike amerikanske finansmannen Leon Black (71), som blant annet kjøpte Edvard Munchs «Skrik» for en rekordsum i 2012, er anklaget for å ha voldtatt en kvinne hjemme hos den nå avdøde finansmannen Jeffrey Epstein.

ANKLAGES: Toppsjefen for investeringsselskapet Apollo Global Management, er anklaget for å ha voldtatt en kvinne i hjemmet til den sexdømte og nå avdøde finansmannen Jeffrey Epstein. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo
ANKLAGES: Toppsjefen for investeringsselskapet Apollo Global Management, er anklaget for å ha voldtatt en kvinne i hjemmet til den sexdømte og nå avdøde finansmannen Jeffrey Epstein. Foto: REUTERS/Lucy Nicholson/File Photo Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Black ble milliardær etter at han startet investeringsselskapet Apollo Global Management. I 2012 skapte det store overskrifter da Black kjøpte det ikoniske «Skrik»-maleriet for svimlende 120 milloner dollar (om lag 1,2 milliarder kroner) under en auksjon i New York.

Mandag ble Black saksøkt av en kvinne i New York, som hevder hun ble voldtatt av ham hjemme hos den skandaliserte og nå avdøde finansmannen Jeffrey Epstein i 2002. Det melder en rekke medier, blant annet Reuters.

- Uutholdelig smerte

Kvinnen hevder i søksmålet at hun var alenemor og trengte penger. Hun skal tidligere ha gitt Epstein fem massasjer for 300 dollar per gang. Våren 2002 skal Epstein så ha fått henne til å massere Black for en tilsvarende sum.

Kvinnen sier at Black, som var dobbelt så stor som henne, skal ha overveldet henne fysisk og forårsaket «uutholdelig smerte» da de var sammen alene i tredje etasje i Epsteins luksushjem på Upper East Side i New York.

Hun krever nå et uspesifisert erstatningsbeløp for voldtekt og fordi hun hevder Black bevisst forsøkte å forårsake følelsesmessig stress.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.