Finansminister Trygve Slagsvold Vedum:

Skrøt av ordning - fortsatt ikke klar

Finansministeren sa at den nye lønnsstøtteordningen har fungert, men den er ikke tilgjengelig ennå - og dato for å søke er fortsatt ikke satt.

KLAR TALE: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) under pressekonferansen om coronasituasjonen tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KLAR TALE: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) under pressekonferansen om coronasituasjonen tirsdag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Lønnsstøtteordningen har vist seg å fungere. Det er mange som i utgangspunktet kunne ha blitt permittert som har vært i jobb. Det er en gode for bedriften og en gode for dem som har kunnet bli i arbeid, sa finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) på tirsdagens coronapressekonferanse.

Lønnstøtteordningen er regjeringens tiltak for å unngå at folk ble permitterte under nedstengningen 15. desember.

Men lønnsstøtteordningen er ennå ikke tilgjengelig. Det er derfor ikke mulig å søke om støtte - og dato for når det blir mulig er fortsatt ikke satt.

Likevel slo finansministeren fast at ordningen har fungert.

Unngå permitteringer

Fem dager før coronapressekonferansen, 28. januar, ble lønnsstøtten sanksjonert og endelig vedtatt av Stortinget.

Den skal gjelde for desember 2021, januar og februar og skal dekke deler av arbeidstakere sine lønnskostnader i foretak. Støtten vil utbetales på etterskudd.

Ordningen er nå videreført til Skatteetaten som skal behandle og forvalte søknadene. Den er ikke tilgjengelig for å søke om ennå.

Seniorforsker Oddbjørn Raaum og leder for forskningsprosjektet Coronakrisen og dens økonomiske konsekvenser ved Frischsenteret, sier at det er litt tidlig å fastslå om hvor kraftig effekten av lønnsstøtteordningen har vært.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer