Skrøt, men avgiften er ikke død

De rødgrønne partiene skryter av at rushtidsavgiften er utsatt på ubestemt tid. Men strømselskapene kan fortsatt innføre den omstridte avgiften allerede 1. januar 2022. - En fallitterklæring, sier Sofie Marhaug (Rødt) til Dagbladet.

RUSHTID: Terje Aasland og Lars Haltbrekken erkjenner at strømselskapene kan innføre rushtidsavgift 1. januar 2022 likevel. Foto: Lise Åserud / NTB
RUSHTID: Terje Aasland og Lars Haltbrekken erkjenner at strømselskapene kan innføre rushtidsavgift 1. januar 2022 likevel. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert

- Dette er en snubletråd til vanlige folk, sier Sofie Marhaug (Rødt) til Dagbladet.

Den nye ordningen for nettleie, såkalt rushtidsavgift, skal ikke innføres fra årsskiftet likevel, men utsettes, ifølge avtalen om strømpakken mellom regjeringspartiene og SV.

Skrøt, men …

Lars Haltbrekken (SV) presenterte i dag denne utsettelsen som en viktig seier for SV på pressekonferansen.

SV sendte også ut pressemelding og løftet fram gjennomslaget.

Men på direkte spørsmål fra Dagbladet vedkjente både Haltbrekken og Terje Aasland (Ap) at strømselskapene fortsatt kan innføre nettopp rushtidsavgift over nyttår. Det nye er bare at staten ikke krever at avgiften innføres.

Dermed kan mange strømkunder likevel få mye høyere strømregning som følge av avgiften de rødgrønne partiene nettopp lovet at utsettes.

Rushtidsavgiften øker nettleia ved strømbruk i periodene hvor mange andre også bruker strøm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer