Skrotes - skaper reaksjoner

Etter bare ti år i drift skrotes flyselskapet Norwegians første Dreamliner.

DROPPES: Norwegian fikk sine første dreamlinere i 2013. Ti år seinere skal flytypen skrotes, men Norwegian har allerede levert flyene tilbake. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock / NTB
DROPPES: Norwegian fikk sine første dreamlinere i 2013. Ti år seinere skal flytypen skrotes, men Norwegian har allerede levert flyene tilbake. Foto: Nicolas Economou/NurPhoto/Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det melder Dagens Næringsliv.

I 2013 fikk Norwegian dreamlineren med kjennetegnet LN-LNA og LN-LNB. Flyene var av typen Boeing-787. De var da selskapets første langdistansefly, men ti år seinere skal flytypen skrotes, skriver DN.

Det blir kjent i en pressemelding fra flyhåndtereren EirTrade Aviation.

- EirTrade Aviation vil demontere og videresende deler fra verdens to første B787-8S som skal tas ut av kommersiell drift, skriver selskapet i en pressemelding.

Kommuniksjonsavdelingen i Norwegian sier til DN at begge flyene ble levert tilbake til eieren i mai 2021. De ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Demonteringen av flyene skal ta omtrent tre måneder før delene blir tilgjengelige på markedet.

EirTrade Aviation legger til at ingen av flytypene, fram til nå, har blitt tatt ut av kommersiell drift tidligere.

Leder i EirTrade Aviation, Ken Fitzgibbon, sier i pressemeldingen at på grunn av at ingen fly av denne typen tidligere har blitt tatt ut av kommersiell drift, så er det så og si ikke mulig å oppdrive deler til disse flyene.

Norwegian leide opprinnelig de to flyene fra leasinghuset DP Aircraft Irland, skriver DN.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer