Ukraina-krigen:

Skrudde av transponderen

Russisk skip med stjålet korn avvist i flere havner, melder CNN.

AVVIST: Et satellittbilde fra Planet Labs PBC viser det russiske skipet ved havnen Latakia i Syria 10. mars. Bildene er analysert av nyhetsbyrået AP. Foto: Planet Labs PBC via AP
AVVIST: Et satellittbilde fra Planet Labs PBC viser det russiske skipet ved havnen Latakia i Syria 10. mars. Bildene er analysert av nyhetsbyrået AP. Foto: Planet Labs PBC via AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et russisk skip med korn stjålet i Ukraina er blitt avvist i flere havner i Middelhavet, ifølge CNN. Kornet kan nå ha blitt lastet over i nytt skip.

Den amerikanske TV-kanalen har identifisert skipet som «Matros Pozynich». Det er ett av tre skip som er involvert i handel med stjålet korn, ifølge ukrainske tjenestemenn.

Måtte snu

I slutten av april ankret skipet opp utenfor Krim og skrudde av transponderen. Dagen etter ble det, ifølge satellittbilder og bilder tatt på bakken, sett i havna ved byen Sevastopol.

Ifølge CNN dro skipet videre mot Alexandria i Egypt med nærmere 30.000 tonn ukrainsk korn. Ukrainske myndigheter varslet Egypt og sa at kornet var stjålet, noe som førte til at skipet måtte snu. Det samme skjedde da det prøvde å legge til kai i Beirut.

- Smugling

Kanalen skriver at skipet i det siste har ligget til kai i Latakia i Syria, men ifølge skipsovervåkingstjenesten Marinetraffic har skipet forlatt denne kaia og satt kursen mot Krim igjen.

Sjefredaktør Mikhail Voytenko for nettstedet Maritime Bulletin hevder at kornet ble lastet over på et nytt skip i Latakia som et skalkeskjul.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.