Ville unngå ny katastrofe:

Skuffet over ketsjup-gigant

Mannen som overlevde på Heinz-ketsjup i 24 dager på sjøen, er skuffet over ketsjup-giganten. - Vi er overrasket og lei oss, sier Heinz.

GIGANT: Heinz la inn mye innsats for å finne «ketsjup-mannen» etter den oppsiktsvekkende historien. Planen var å gi ham en ny båt, så en katastrofe kunne unngås i framtida. Foto: Stefani Reynolds / AFP / NTB
GIGANT: Heinz la inn mye innsats for å finne «ketsjup-mannen» etter den oppsiktsvekkende historien. Planen var å gi ham en ny båt, så en katastrofe kunne unngås i framtida. Foto: Stefani Reynolds / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Elvis Francois (47) skapte overskrifter verden over da det ble kjent at han overlevde 24 dager til sjøs nesten utelukkende på Heinz ketsjup.

Nå er «ketsjup-mannen» skuffet over den amerikanske ketsjup-giganten.

Overlevde på ketsjup

Det var i januar at seilbåten hans ble tatt av en sterk strøm, og han drev ut på havet.

Det eneste føden skal ha vært ei flaske ketsjup, krydderterninger og hvitløkpulver. Han skal ha fått i seg væske ved å samle regnvann i en klut.

Francois, som er fra den karibiske øya Dominica, ble til slutt reddet av den colombianske marinen.

I kjølvannet av episoden gikk han under jorda. Heinz kjørte dermed ut kampanjen #FindTheKetchupBoatGuy (finn ketsjup-båt-fyren, red.anm.), som gikk viralt på Instagram.

Ville unngå ny katastrofe

Selskapet forklarte overfor The Washington Post at de planla å gi mannen en «ny båt utstyrt med fullt navigasjonsutstyr, slik at en katastrofe kunne unngås i framtida».

Men «ketsjup-mannen» sier nå til Insider at han er «ganske» skuffet. Heinz skal i stedet ha gitt ham en sum penger, som ifølge Francois bare er nok til en liten, brukt båt og motorer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer