Skuffet Raymond: - Småpenger

Regjeringens ekstrabevilling til kriserammede kommuner er ikke stor nok, mener Oslos byrådsleder.

SKUFFET: Raymond Johansen mener regjeringen innrømmer at kompensasjonspakkene ikke har truffet godt nok. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SKUFFET: Raymond Johansen mener regjeringen innrømmer at kompensasjonspakkene ikke har truffet godt nok. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

- Dette er en innrømmelse fra regjeringspartiene om at de tidligere ikke har truffet utelivsbransjen i Oslo, sier byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, til Børsen.

250 millioner

Onsdag ble det kjent at regjeringspartiene er enige med Frp om å gi kommuner med høy arbeidsledighet 250 millioner kroner ekstra på årets budsjett.

Pengene kan brukes til å gi kompensasjon til lokalt næringsliv som rammes av pandemien.

Frps finanspolitiker Hans Andreas Limi viser til at partiet nå sikrer raskere utbetaling av penger til bedrifter som sliter og trenger akutt hjelp i påvente av den brede kompensasjonsordningen.

- Det er selvfølgelig fullt mulig for kommunene i tillegg å bidra med egne midler for å hjelpe bedriftene, sier han, ifølge NTB.

53 ulike kommuner får nyte godt av midlene. Oversikten viser at Oslo, der det er nesten 23 000 arbeidsledige (5,8 prosent), stikker av med rundt en tredel av midlene, 78,5 millioner kroner.

Bergen får 32 millioner, Stavanger 16 millioner og Drammen 11 millioner.

- Småpenger

I Oslo mener man beløpet er for lavt. I november framførte byrådslederen det han omtalte som et nødrop på vegne av hjørnesteinsbedriftene i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer