- Skuffet

Raymond Johansen med tydelig beskjed til regjeringen.

BEKYMRET: Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Terje Pedersen / NTB
BEKYMRET: Byrådsleder Raymond Johansen. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag presenterer regjeringen foreslåtte tiltak på 16,3 milliarder kroner for å hjelpe næringslivet gjennom coronakrisen.

- Det er bra regjeringen forlenger ordninger og øker tilskuddene til å håndtere krisen, men jeg er skuffet over at regjeringen fortsatt ikke er villig til å lage en målrettet tiltakspakke mot utfordringene i Oslo-området.

- Det er underlig all den tid regjeringen forrige lørdag innførte nasjonale tiltak i Oslo og nærliggende kommuner, skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en e-post til Dagbladet.

Krever trygghet

Byrådslederen viser til ferske tall fra NAV, hvor det framkommer at totalt 35 975 personer er registrert som helt eller delvis ledige i hovedstaden i januar 2021.

- Vi har den høyeste arbeidsledigheten i landet, samtidig som flere bransjer i realiteten har fått næringsforbud av regjeringen. Mange innenfor uteliv og reiseliv har blitt permittert både en og to ganger, mens andre har mistet jobben. Vi må gi arbeidsfolk tryggheten tilbake, skriver Johansen videre.

Raymond Johansen mener blant annet at regjeringen kunne innført en ordning der de tar lønnsregningen for arbeidstakere, som et alternativ til å permittere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer