Skulle bare få mobildekning

Det japanske tankskipet som i juli grunnstøtte utenfor Mauritius, endret kurs for å gi mannskapet mobildekning, bekreftet operatøren fredag.

OLJESØL: Skipet som grunnstøtte utenfor Mauritius i juli førte til et omfattende oljesøl. Foto: Georges de La Tremoille / MU / AP / NTB
OLJESØL: Skipet som grunnstøtte utenfor Mauritius i juli førte til et omfattende oljesøl. Foto: Georges de La Tremoille / MU / AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skipet hadde seilet rundt tre kilometer nærmere land enn planlagt, bekreftet selskapet Mitsui OSK Lines.

Ulykken førte til et omfattende oljesøl som det vil ta flere år å rydde opp. Mitui har lovet å punge ut med 85 millioner kroner for å bidra i arbeidet.

Selskapet understreket at mannskapet ikke hadde gjort nødvendige sikkerhetssjekker før de endret kurs. I tillegg brukte både kapteinen og mannskapet mobilen mens de var på vakt.

Tusenvis av frivillige bidro i opprydningsarbeidet i et forsøk på å berge plante- og dyrelivet i området. Mauritius er avhengig av turisme, og ulykken er nok en utfordring for landets koronarammede økonomi.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer