Angrende Musk:

- Skulle kjøpt før

SpaceX- og Tesla-sjefen sier det rett ut: - Jeg er tilhenger av bitcoin.

FAN AV BITCOIN: Musk omtaler bitcoin som «en bra ting» i gjesteopptreden i ekslusiv app. Foto: Odd Andersen / AFP
FAN AV BITCOIN: Musk omtaler bitcoin som «en bra ting» i gjesteopptreden i ekslusiv app. Foto: Odd Andersen / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tesla og Space-X-gründer Musk dukket mandag opp i en gjesteopptreden i appen Clubhouse.

Appen er en ny lydbasert chatteplattform som foreløpig ikke er åpen for alle. For å delta må man få en invitasjon fra en som allerede er inne i varmen.

Appen har et bredt utvalg av klubber og virtuelle samtalerom om forskjellige emner. Lytterne kan «rekke opp hånda» og kaste inn egne meninger om samtaleemnet underveis, ifølge cnet.com.

En bruker beskriver det som «være i klasserom med alle i verden».

- Var for seint ute

Chatrommet Musk dukket opp i skal imidlertid raskt ha nådd maks-antallet på 5000 stykker. Foran den eksklusive gruppen snakket gründeren varmt om blant annet bitcoin.

- På nåværende tidspunkt synes jeg bitcoin er en bra ting. Jeg er tilhenger av bitcoin, sa Musk, og la til at han var «litt for seint ute med å kjøpe dem».

- Jeg burde kjøpt dem for åtte år siden, sa en angrende Tesla-sjef.

Musk sa også at det nå er «like før kryptovalutaen har bred aksept blant konvensjonelle finansfolk».

Uttalelsene kommer noen dager etter at Musk endret Twitter-bioen sin til «#Bitcoin», noe som førte til en økning i prisen på kryptovalutaen med opptil 20 prosent, ifølge CNBC.

Samme nettsted melder at bitcoin-kursen ikke har endret seg markant i kjølvannet av de siste uttalelsene, men at den faktisk skal ha sunket noe.

MIKROCHIP: Gründer og milliardær Elon Musk presenterte i dag grisen Gertrude. Det som skiller Gertrude fra andre av hennes slag, er at hun i to måneder har gått rundt med en mikrochip i hjernen. Video: Neurolink Vis mer

Grillet Robinhood-sjefen

I tillegg til bitcoins, snakket Musk om memes, Mars, selskapene hans og vaksiner. Tesla-sjefen intervjuet også Robinhood-sjefen, Vladimir Tenev på direkten. Tenevs selskap har fått mye kritikk for å ha lagt begrensninger på handelen med Gamestop-aksjen.

Det fikk mange til å anklage Robinhood for å løpe storkapitalens, hedgefondene på Wall Streets, ærend.

Den profilerte demokratiske kongressrepresentanten Alexandria Ocasio-Cortez var en av dem som reagerte på Robinhoods avgjørelse om å begrense handelen i utgangspunktet.

«Dette er uakseptabelt. Vi må få vite mer om Robinhoods avgjørelse om å blokkere investorer fra å kjøpe aksjer, mens hedgefond fritt får handle aksjen», skrev Ocasio-Cortez.

Tesla-sjefen skal ifølge CNBC ha grillet Tenev om hvorfor plattformen hans begrenset handelen. Musk skal ha spurt hvorvidt det har foregått noe «shady», noe Tenev benektet.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer