Yachten «Ragnar»

Skulle til Malta - havnet i Ålesund

Ikke direkte Narvik - Malta likevel for det «mystiske» oligark-skipet.

NARVIK - ÅLESUND: Den 68 meter lange luksusyachten «Ragnar» til kai i Narvik. Neste stopp skulle vært Malta. Foreløpig har skipet ankret opp utenfor Ålesund. Foto: Jonathan Nackstrand, AFP / NTB.
NARVIK - ÅLESUND: Den 68 meter lange luksusyachten «Ragnar» til kai i Narvik. Neste stopp skulle vært Malta. Foreløpig har skipet ankret opp utenfor Ålesund. Foto: Jonathan Nackstrand, AFP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter seks uker til kai i Narvik og en rykteflom om hva luksusyachten til president Putins tidligere KGB-kollega og visøkonomiminister Vladimir Strzhalkovsky gjorde der, startet «Ragnar» motorene og satte kursen sørover sist onsdag.

Strzhalkovsky står ikke på lista over Putin-venner med krigsboikott mot seg.

Etter lokale leverandørprotester koplet mot Russlands krigføring i Ukraina, hadde den ombygde isbryteren og nå luksusturistskipet nok drivstoff i tankene til å nå hjemlig havn på øya Malta i Middelhavet.

Den turen var beregnet til ca. fem døgn uten havneanløp underveis.

Foreløpig har hjemturen stoppet rett nord for Ellingsøy ved Ålesund havn.

Der kastet «Ragnar» anker lørdag, tre dager etter avreise fra Narvik.

Nye planer 1. april

Og den ligger der fortsatt mandag ettermiddag. Da skulle den etter framlagt plan vært framme ved kai i Valletta på Malta, mellom Sicilia i Italia og nordafrikanske Tunisia.

- Det stemmer at de ansvarlige for seilasen fra Narvik, meldte fra om Malta som reisemål. Så kom en melding fra skipet fredag 1. april om endring til Ålesund som første stopp. Kapteinen og de ansvarlige har fulgt det internasjonale regelverket for varsling. De hadde søkt Forsvaret om å gå inn i norsk havn igjen på grunn av vær- og bølgeforhold til havs, sier Arve Dimmen i Kystverket til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.