Idar Vollvik:

- Skulle tro jeg hadde drept noen

Seriegründer Idar Vollvik snakker ut etter den ferske dommen i munnbindsaken.

LETTET: Idar Vollvik har hele veien nektet straffskyld i munnbindsaken. Nå er han lettet over at han slipper å sone i fengsel. Foto: Odd Mehus / Børsen
LETTET: Idar Vollvik har hele veien nektet straffskyld i munnbindsaken. Nå er han lettet over at han slipper å sone i fengsel. Foto: Odd Mehus / Børsen Vis mer
Publisert

- Denne saken har kostet meg utrolig mye … Både omdømme og penger. Det har vært veldig ubehagelig på alle vis.

Det sier seriegründer Idar Vollvik til Børsen etter at han onsdag fikk dommen fra Gulating lagmannsrett i den mye omtalte munnbind-saken.

- Det blir selvfølgelig slått stort opp fordi jeg er en offentlig person. Men man skulle nesten tro jeg hadde drept noen. Det er heldigvis ingen som har blitt skadelidende på noe vis i denne saken. Det er jeg glad for, fortsetter han.

Munnbind-satsingen til Vollvik fikk mye oppmerksomhet i september 2020 da han ble pågrepet av politiet, siktet for brudd på loven om smittevernutstyr. Politiet i Bergen gjennomførte på samme tid razziaer ved flere lokaler som tilhører Vollvik og hans firma Vovi.

- Surrealistisk

Børsen møtte Vollvik tre dager etter pågripelsen i 2020. Da vi gjorde seriegründeren oppmerksom på at han risikerte opptil to års fengsel, kom reaksjonen umiddelbart.

- Det blir helt surrealistisk for meg å tenke på å måtte gå i fengsel. Det vil jeg ikke, og ærlig talt, så tror jeg ikke det kan bli resultatet. Jeg regner med at vi får en grei oppklaring av denne saken raskt, sa Vollvik den gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer