Elon Musk om George Soros:

Skurkestikk: - Hater menneskeheten

Tesla-gründeren får kritikk for å fyre opp under ekstremisme etter sleivspark mot kjendisinvestor.

SAMMENLIKNES MED TEGNESERIESKURK: Elon Musk sier George Soros minner ham om «X-Men»-skurken Magneto. Foto: Fabrice Cofrini / AFP / NTB
SAMMENLIKNES MED TEGNESERIESKURK: Elon Musk sier George Soros minner ham om «X-Men»-skurken Magneto. Foto: Fabrice Cofrini / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Tesla-gründer Elon Musk er ikke fremmed for å dele tankene sine på sin nyinnkjøpte Twitter, og pisker gjerne opp en storm eller to.

Denne gangen går han for strupetak på kjendisinvestor og filantrop George Soros, som blant annet er kjent for sine enorme valgkampbidrag til demokratene.

Han solgte nylig unna sin siste post med Tesla-aksjer, som tilsynelatende er foranledningen fra denne lite flatterende beskrivelsen fra Musk:

«Soros minner meg om Magneto».

For den med manglende populærkulturkunnskap refererer han altså til superskurken i «X-Men».

En følgerne til Musk påpeker likheten mellom Magneto og Soros - begge kommer fra jødiske familier og levde under andre verdenskrig.

«Magnetos opplevelser som overlevende av holocaust formet perspektivet hans, så vel som hans dybde og empati. Soros, som også overlevde Holocaust, blir angrepet ustanselig for sine gode intensjoner, som noen amerikanere mener er dårlige bare fordi de er uenige i hans politiske tilknytning», skriver han.

Han kommer tilsynelatende ingen vei med Musk, som har mer på lur:

«Du antar at de har gode intensjoner. Det har de ikke. Han ønsker å bryte ned selve grunnmuren av sivilisasjon. Soros hater menneskeheten».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer