- Skutt i arvestrid over milliarder

Stesønnen skal ha sett seg lei på baronessens luksusliv, som han mente spiste opp milliardarven.

GIFT I 24 ÅR: Ekteparet baronesse Myriam Ullens de Schooten og baron Guy Ullens de Schooten. Her er de i Paris i oktober 2020. Foto: Luc Castel/Getty Images
GIFT I 24 ÅR: Ekteparet baronesse Myriam Ullens de Schooten og baron Guy Ullens de Schooten. Her er de i Paris i oktober 2020. Foto: Luc Castel/Getty Images Vis mer
Publisert

Baronesse Myriam Ullens de Schooten rakk å bli 70 år gammel. Hun var nær venn av den belgiske kongefamilien og pleide omgang med kong Charles.

Onsdag ble hun funnet skutt og drept utenfor sitt luksushjem i Ohain, en by like ved Waterloo, litt sør for den belgiske hovedstaden Brussel.

Nå er den 58 år gamle stesønnen, ex-spionen Nicolas Ullens, pågrepet og siktet for drapet, skriver The Times.

Millardær Kjell Inge Røkke skapte overskrifter da han annonserte at han flyttet til Sveits. Men to sjeldne samleobjekter får ikke bli med. Video: NTB, RøhneSelmer AS, Bjørn Langsem / Dagbladet. Reporter: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Meldte seg selv

Motivet skal ha vært baronessens pengeforbruk, ifølge avisa. De viser til ikke navngitte kilder fra rettsapparatet.

Baronessen var gift med milliardær og baron Guy Ullens de Schooten Whettnall, en industrimagnat og kunstsamler som de siste åra har vært satt ut av spill som følge av et slag.

Han skal være god for minst 25 milliarder kroner.

Denne pengebingen skal Niclas Ullens angivelig ha ment at stemoren forsynte seg for grovt av, noe som gikk ut over hans arv.

Ifølge avisa Derniere Heure fyrte Ullens av skuddene mot stemoren mens hun satt ved siden av baronen i deres bil. Faren ble skadd og er innlagt på sykehus, mens Niclas Ullens selv meldte seg for politiet.

Der skal han ha innrømmet å ha tatt livet av stemoren som følge av en familiekonflikt, rapporterer avisa.

Ifølge belgiske medier skal baronens formue ha krympet betraktelig de siste åra, skriver The Times.

Vinansvarlig Ole Strangstadstuen Berg i Furset-gruppen viser fram de eksklusive vinene i kjelleren på ærverdige Grand Hotel i Oslo. Video: Kristin Svorte. Reporter: Torgeir Krokfjord Vis mer

Mistet spionjobben

Niclas Ullens skal stilles for et rettslig fengslingsmøte mandag, rapporterer The Times.

Forhistorien hans ser ikke helt uproblematisk ut.

Ullens ble nemlig sparket fra en jobb i overvåkingstjenesten etter å ha benyttet hemmelige dokumenter knyttet til anklager mot EU-kommissær og Belgias tidligere utenriksminister Didier Reynders.

Ullens hevdet at Reynders hadde truet med å drepe ham, noe som ble avvist som grunnløse påstander i en etterforskning i 2019. Deretter fulgte en prosess der etterretningstjenesten anklaget Ullens for å ulovlig å ha skaffet seg og stjålet klassifisert materiale.

«Bare Mimi»

Myriam Ullens og baron Guy giftet seg i 1999. Det var Myriams tredje giftermål, og inn i ekteskapet hadde hun med seg to barn fra ett av dem. Baronen hadde på sin side tre sønner og en datter fra sitt tidligere ekteskap.

Baronen og baronessen har blant annet bemerket seg som samlere av kinesisk kunst og digital kunst.

Det belgiske kongeparet skal ha vært faste gjester i deres sveitsiske apleslott, men baronessen skal likevel ha uttalt i et intervju for fire år siden at hjemme er hun verken vertinne eller baronesse. «Der er jeg bare Mimi», skriver The Times.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer