- Skutt i arvestrid over milliarder

Stesønnen skal ha sett seg lei på baronessens luksusliv, som han mente spiste opp milliardarven.

GIFT I 24 ÅR: Ekteparet baronesse Myriam Ullens de Schooten og baron Guy Ullens de Schooten. Her er de i Paris i oktober 2020. Foto: Luc Castel/Getty Images
GIFT I 24 ÅR: Ekteparet baronesse Myriam Ullens de Schooten og baron Guy Ullens de Schooten. Her er de i Paris i oktober 2020. Foto: Luc Castel/Getty Images Vis mer
Publisert

Baronesse Myriam Ullens de Schooten rakk å bli 70 år gammel. Hun var nær venn av den belgiske kongefamilien og pleide omgang med kong Charles.

Onsdag ble hun funnet skutt og drept utenfor sitt luksushjem i Ohain, en by like ved Waterloo, litt sør for den belgiske hovedstaden Brussel.

Nå er den 58 år gamle stesønnen, ex-spionen Nicolas Ullens, pågrepet og siktet for drapet, skriver The Times.

Meldte seg selv

Motivet skal ha vært baronessens pengeforbruk, ifølge avisa. De viser til ikke navngitte kilder fra rettsapparatet.

Baronessen var gift med milliardær og baron Guy Ullens de Schooten Whettnall, en industrimagnat og kunstsamler som de siste åra har vært satt ut av spill som følge av et slag.

Han skal være god for minst 25 milliarder kroner.

Denne pengebingen skal Niclas Ullens angivelig ha ment at stemoren forsynte seg for grovt av, noe som gikk ut over hans arv.

Ifølge avisa Derniere Heure fyrte Ullens av skuddene mot stemoren mens hun satt ved siden av baronen i deres bil. Faren ble skadd og er innlagt på sykehus, mens Niclas Ullens selv meldte seg for politiet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer