Erling Braut Haaland

Skvatt av Instagram-innlegg: - Herregud

Petter Vaaland våknet til en gedigen overraskelse. - Dette er en fantastisk historie, sier han til Børsen.

STJERNESKUDD: Erling Braut Haaland får stor oppmerksomhet for det aller meste han foretar seg. Det fikk en gammel familievenn kjenne på kroppen fredag. Foto: Leon Kuegeler / Reuters / NTB
STJERNESKUDD: Erling Braut Haaland får stor oppmerksomhet for det aller meste han foretar seg. Det fikk en gammel familievenn kjenne på kroppen fredag. Foto: Leon Kuegeler / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Stjerneskuddet Erling Braut Haaland (20) er utvilsomt et av de heteste navnene i fotballverden for tida. På rekordtid har han gått gradene fra barndomsklubben Bryne, via Molde og Østerrike, før han endte opp i tyske Borussia Dortmund.

Og mens diskusjonen rundt 20-åringen for tida først og fremst dreier seg om hvilken storklubb som skal kjøpe ham, og til hvilken vanvittig sum, så klarer Haaland også å skape oppmerksomhet for gamle naboer.

I hvert fall indirekte.

Torsdag denne uka la nemlig sportsnettstedet Bleacher Report ut et illustrasjonsbilde av Erling Braut Haaland på sin Instagram-konto. På bildet holder superstjerna opp en gammel Bryne-drakt, med logoen til Brynes gamle sponsorer, Malerfirmaet Lund & Vaaland, på ryggen.

Kontoen har ikke mindre enn 8,6 millioner følgere, og bildet er allerede likt av over 130 000 brukere.

Turte ikke svare

I dag lurer Petter Vaaland, som ledet firmaet, på om han kan ha gått glipp av enorme summer.

- Den siste tida har jeg fått telefoner fra både London, Wales og Tyskland, men jeg har ikke turt å ta telefonen! De sier jo at du ikke skal ta slike telefoner, men kanskje jeg har gått glipp av noen store milliardkontrakter, skriver han spøkefullt på Facebook.

LATTERMILD: Petter Vaaland ler godt av opplevelsen han fikk fredag. Foto: Privat
LATTERMILD: Petter Vaaland ler godt av opplevelsen han fikk fredag. Foto: Privat Vis mer

Når Børsen tar kontakt fredag formiddag bryter jærbuen ut i latter.

- Dette er en fantastisk historie. Herregud!

- Jeg er ingen Twitter- eller Instagram-mann. Jeg har så vidt Facebook. Men både venner og kjente har tatt kontakt i dag, og jeg regner med at det blir litt respons utover dagen, sier Vaaland til Børsen.

- Kjør på

Vaaland har rukket å summe seg. Etter at en journalist fra lokalavisa Jærbladet tok kontakt fredag morgen, ringte han rett til stjerneskuddets far - Alf-Inge Haaland.

PARODI: Grunde Myhrer sin Erling Braut Haaland-parodi på langrennsski tar av på internett. Video: Særsland. Vis mer

- Jeg måtte ringe Alf-Inge for å spørre: «Hva er dette for noe?». Han svarte: «Nei, Petter. Med 8,6 millioner følgere, så må du bare kjøre på!», ler Vaaland.

- Dette er god reklame for Bryne, og god reklame for oss som et gammelt anerkjent malerfirma på Jæren og i Stavanger-området.

Den erfarne maleren kan likevel avsløre at han ikke har noen umiddelbare planer om å starte avdelinger i verken Tyskland, England eller Wales med det første.

- Jeg skal nok ikke det. Men dette er en artig historie, som krydrer hverdagen.

- Hva med alle milliardene?

- Jeg må vel opprette et eget holdingselskap, spøker han.

USIKKER FRAMTID: Flere har lagt merke til dette bildet av Erling Braut Haaland etter kampen mellom Borussia Dortmund og Manchester City. Foto: NTB. Vis mer

- Må nesten si nei

Siden malerfirmaet var sponsorer for Bryne rundt 2015-2016, har selskapet fusjonert med Interiørfaghuset T.Lund. Der er det ikke mangel på oppdrag for tida, fra coronaleie rogalendinger som ønsker å pusse opp.

- Vi på Interiørhuset kommer nok til å legge ut bruddstykker av dette framover. Her i Stavanger er det klondike for oppussing. Vi har så mye jobber at det bare er å velge å vrake. Det eneste problemet er mangel på arbeidskraft, sier Vaaland og legger til:

- Det er nesten fælt å si det, men jeg får nesten håpe at dette ikke fører til mer trykk - for da må vi nesten si nei til folk.

Vaaland gikk selv gradene som fotballspiller i Bryne, fram til han var 19 år.

- Jeg har vært trener, oppmann og saftbærer. Jeg har også sittet i styret i Bryne i fire år, og kjenner både Erling, «Alfie» og resten av familien. I luftlinje bor vi bare 5 - 600 meter fra hverandre.

SVENSK-NORSK KRANGEL: Erling Braut Haaland-parodiene tar av. Men nå vil svenskene for alvor ha et ord med i laget. Video: Rødt Kort / Filtvedt. Vis mer

- Ukas høydepunkt

Han mener Braut Haalands vanvittige suksess har enorm betydning også for lokalsamfunnet på Jæren.

- Jeg har bare gode ting å si om Erling. Det er helt fantastisk hva han har oppnådd. Til og med kona mi, som aldri har sett en fotballkamp på TV før, ser nå hver eneste kamp Erling spiller. Det er ukas store høydepunkt, hvor alle samles, forteller Vaaland.

Han er heller ikke overrasket over at 20-åringens suksess fører til økt positiv oppmerksomhet for lokalsamfunnet.

- Erling er en veldig sjenerøs og fin gutt, med begge beina godt plantet på jorda. Det er veldig kjekt for oss som kjenner Erling fra før av.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer