Skyhøy oljepris

Prisen på et fat nordsjøolje har steget betraktelig siden Russland invaderte Ukraina.

STIGER: Oljeprisen er skyhøy, og kan bli enda høyere som følge av krigen i Ukraina. Foto: REUTERS / Pascal Rossignol / NTB
STIGER: Oljeprisen er skyhøy, og kan bli enda høyere som følge av krigen i Ukraina. Foto: REUTERS / Pascal Rossignol / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En allerede svært høy oljepris har fortsatt å stige i kjølvannet av den russiske invasjonen av Ukraina.

I morgentimene onsdag koster ett fat nordsjøolje 111,09 dollar, den høyeste prisen på sju år, skriver Financial Times.

Kraftig prisstigning

Dermed har oljeprisen steget med hele 16 prosent siden Vladimir Putin sendte russiske soldater inn i Ukraina, og 40 prosent så langt i år. Og høyere kan det bli.

- Oljeprisen kan ikke slutte å stige ettersom et veldig stramt marked sannsynligvis vil oppleve ytterligere forsyningsproblemer når krigen i Ukraina utvikler seg. Oljeprisen kan komme opp i 120 dollar hvis markedet begynner å tro at det er sannsynlig at Russlands energi blir utsatt for sanksjoner, sier Ed Moya, markedsanalytiker i Oanda til CNBC.

Invasjonen har ført til at Vesten har ilagt Russland svært strenge sanksjoner, men så langt har olje og gass blitt holdt utenfor.

Russland er verdens nest største oljeprodusent, og leverer 25 prosent av den olja Europa importerer årlig. Så langt har ikke forsyningen blitt rammet av krigen eller sanksjonene, men det har uansett skapt volatilitet i verdensmarkedene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer