Skyhøye strømpriser: - Skyldes politikerne

Energiekspert Andreas Thon Aasheim mener i stor grad de skyhøye strømprisene nå skyldes det politiske signalet om at kraftverkene må spare på vannet. Men det er ikke nødvendigvis dumt, understreker han.

VANNMANGEL: Dette synet ved Bonsvatn i Hjartdal kommune, fikk i fjor høst lokale innbyggere til å reagere. 2021 var et år preget av lite regn, noe som deler av forklaringen på dagens kraftkrise. Også i dag er det et problem med rekordlav fyllingsgrad i magasinene. Foto: Terje Aasen
VANNMANGEL: Dette synet ved Bonsvatn i Hjartdal kommune, fikk i fjor høst lokale innbyggere til å reagere. 2021 var et år preget av lite regn, noe som deler av forklaringen på dagens kraftkrise. Også i dag er det et problem med rekordlav fyllingsgrad i magasinene. Foto: Terje Aasen Vis mer
Publisert

- Det er åpenbart at aktørene har lyttet til de politiske tegnene som har kommet.

Det sier Andreas Thon Aasheim, kommersiell direktør i Cloudberry Clean Energy til Dagbladet Børsen.

Han sikter til de skyhøye strømprisene vi har i deler av landet midt i fellesferien og regjeringens nylige signal om at kraftselskapene må spare på vannet for å unngå prissjokk eller rasjonering i høst.

Opposisjonspartier som SV, Rødt og Frp svarte alle med et «på høy tid» på regjeringens anmodning, men er fortsatt ikke fornøyd med tiltakene.

Men Thon Aasheim understreker at de politiske signalene som sendes utvilsomt er med på å sende prisene til værs, uten at han nødvendigvis tror det er dumt akkurat i sommermånedene.

- Det at man får signaler om å spare, og begrense den regulerbare produksjonen, sender prisene opp. Litt enkelt sagt, så har politikerne nå sagt at prisene skal skrus opp for å spare vann, sier Aasheim.

- Så kan det godt være at det er mer fornuftig at prisene går opp nå i sommer, når vi bruker mindre strøm, enn seinere i høst og vinter. Det vet vi først seinere i år, fortsetter han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer