Follobane-kaoset:

Skylder på Erna

Senterpartiets jernbanetopp i Viken mener Solberg-regjeringen må ta sin del av ansvaret for at Follobanen er utsatt nok en gang.

KRITISK: Fylkesråd Olav Skinnes (Sp) plasserer mye av ansvaret for Follobanens forsinkelser hos Erna Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB
KRITISK: Fylkesråd Olav Skinnes (Sp) plasserer mye av ansvaret for Follobanens forsinkelser hos Erna Solberg. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Milliardprosjektet Follobanen er blitt en historie om signalfeil, strømstans og tekniske problemer. Tirsdag er det hastemøte, etter at åpningen nok en gang er utsatt.

Olav Skinnes (Sp) er fylkesråd for samferdsel i Viken, der jernbanestrekningen går. Han peker på Erna Solbergs (H) privatisering som del av problemet.

- Jernbanen er blitt delt opp i veldig mange områder av regjeringen Solberg, sier Skinnes til Dagbladet.

Det er kommet til mange nye selskaper som hver for seg drifter jernbaneområdet og bestiller og kjøper tjenester av hverandre, påpeker han.

- Det kan ha blitt for mange kokker og mye søl og ikke minst høye lederlønninger. Jeg ser ikke bort fra at det kan være medvirkende årsak til situasjonen vi er i nå, der helheten ser ut til å ha blitt borte, sier fylkesråden.

- Pulverisert

Han peker på at EØS-regelverk åpner for at mange selskaper fra forskjellige land er kommet inn. Også konkurser har spilt inn, mener han.

Follobanen har en prislapp på nær 37 milliarder kroner. Prestisjeprosjektet skal halvere reisetida mellom Oslo og Ski, fra 22 til 11 minutter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer