Skyter i været: Advarer mot «totalt kaos»

Økt internasjonal turisme til Europa i sommer kan føre til kaos på europeiske flyplasser, igjen.

KAN BLI KAOS: Med reiselysten tilbake etter pandemien kan den økte turismen til Europa utløse nok en kaos-sommer. Foto: Geir Olsen / NTB
KAN BLI KAOS: Med reiselysten tilbake etter pandemien kan den økte turismen til Europa utløse nok en kaos-sommer. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Streikende og manglende ansatte skapte kaos, kanselleringer, og forsinkelser på flyplasser rundt om Europa i fjor sommer. Til tross for økt turisme til Europa jobber flyplassene med å unngå samme kaos i år, ifølge Bloomberg.

Sommersesongen på Europas flyplasser har likevel allerede møtt på utfordringer, fra massekanselleringer, flybaner i vedlikehold, til skremmende opplevelser med SAS-samarbeidspartnere innleid for å nettopp lette på det økte trykket av reisende.

Økende turisme

Antall reiser i og til Europa er nemlig ventet å overgå trykket som var før pandemien.

Det er spesielt amerikanske reisende som står for økningen av internasjonale reiser til Europa.

Etterspørselen etter reiser til Europa fra USA har nemlig økt med 20 prosent fra 2019, og prisene er de høyeste på seks år.

Spania pekes spesielt ut som en favorittdestinasjon for internasjonale turister, med 8.2 millioner besøkende bare i mai. Det er en fire prosents økning fra samme måned i 2019, og betegnes dermed som en rekord.

De verste og beste flyplassene

AirHelp, en organisasjon for passasjerenes rettigheter, har analysert antall forsinkelser på mer enn 15 minutter og kanselleringer på europeiske flyplasser i juni for å finne hvor det er mest kaos så langt i sommer, ifølge Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.