Slakter coronastøtte: - Stor skuffelse

Kompensasjonsordningene har slått veldig skjevt ut, mener restauranteier. Nå er han redd for at skjevhetene aldri blir rettet opp.

FRUSTRERT: Administrerende direktør for Johnny Rockets, Jon-Erik Kristiansen, er frustrert over at regjeringen ikke retter opp i den skjevheten i kompensasjonsordning han mener har gått ut over hans bedrift. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FRUSTRERT: Administrerende direktør for Johnny Rockets, Jon-Erik Kristiansen, er frustrert over at regjeringen ikke retter opp i den skjevheten i kompensasjonsordning han mener har gått ut over hans bedrift. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg synes det er voldsomt urettferdig, og jeg synes vi har bevist at vi har livets rett som alle andre, sier Jon-Erik Kristiansen, administrerende direktør i den amerikanske dinerkjeden Johnny Rockets, til Børsen.

Urettferdigheten han snakker om er den statlige kompensasjonsordningen, der restaurantene hans i Oslo har blitt avspist med smuler, som Børsen også tidligere har omtalt.

Budsjettert underskudd

Årsaken til dette er at Johnny Rockets er en relativt nystartet bedrift, den første restauranten åpnet i mai 2018, og at de i 2019 gikk med et budsjettert underskudd.

2020 var etter planen første året de skulle se positive tall. Coronapandemien satte en effektiv stopper for den planen.

Og det er her myndighetenes kompensasjonsordning kommer inn.

Det uttalte målet har hele tiden vært at såkalte levedyktige bedrifter skal hjelpes gjennom pandemien. Det er en hjelp Kristiansen ikke opplever å ha fått all verdens av.

Regjeringens kompensasjonsordning skal dekke «faste, uunngåelig kostnader» med opp til 85 prosent av kostnadene. For å få så mye må man i realiteten være helt stengt, så Kristiansen har aldri tenkt at han skulle få dekket så mye. Fasiten gir likevel restauranteieren et deprimerende bilde av statens hjelp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer