Kari Elisabeth Kaski

Slakter coronastøtten: - Er blitt selvgode

SV føler nå at de har mer felles med de globale kapitalistene i Verdensbanken enn statsminister Erna Solberg og hennes regjering.

KRITISERER: SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski er ikke særlig imponert over regjeringens coronatiltak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KRITISERER: SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski er ikke særlig imponert over regjeringens coronatiltak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken har ikke tradisjonelt vært favorittene til SV, men nå mener SV-representant Kari Elisabeth Kaski at de framstår langt mer progressive og opptatte av både klima og utjevning enn Erna Solberg og den norske regjeringen.

-Det er ikke så vanlig at SV føler seg nærmere IMF og Verdensbanken enn regjeringa her i Norge, sier Kaski til Børsen.

Like etter påske skal hun og andre norske politikere delta på parlamentarikersamling med IMF og Verdensbanken. Der oppfordres politikerne til å finne ideer for hvordan verden kan bli grønnere og mindre ulik i kjølvannet av pandemien.

- Selvgode

- Høyre og regjeringen er blitt litt selvgode etter å ha styrt Norge. Det preger også krisehåndteringen. Nå ser vi at til og med Verdensbanken og IMF ser at vi er gått inn i en ny tidsalder med mindre nyliberalisme. Regjeringen har en tendens til å hevde at det vi gjør i Norge alltid er best. Det er en selvgod og veldig farlig holdning. Vi må bli flinkere til å lytte, forklarer SVs finanspolitiske talsperson.

Hun har blant annet bitt seg merke i invitasjonen til parlamentarikersamlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer