Kari Elisabeth Kaski

Slakter coronastøtten: - Er blitt selvgode

SV føler nå at de har mer felles med de globale kapitalistene i Verdensbanken enn statsminister Erna Solberg og hennes regjering.

KRITISERER: SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski er ikke særlig imponert over regjeringens coronatiltak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
KRITISERER: SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski er ikke særlig imponert over regjeringens coronatiltak. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert

NEW YORK (Børsen): Det internasjonale pengefondet (IMF) og Verdensbanken har ikke tradisjonelt vært favorittene til SV, men nå mener SV-representant Kari Elisabeth Kaski at de framstår langt mer progressive og opptatte av både klima og utjevning enn Erna Solberg og den norske regjeringen.

-Det er ikke så vanlig at SV føler seg nærmere IMF og Verdensbanken enn regjeringa her i Norge, sier Kaski til Børsen.

Like etter påske skal hun og andre norske politikere delta på parlamentarikersamling med IMF og Verdensbanken. Der oppfordres politikerne til å finne ideer for hvordan verden kan bli grønnere og mindre ulik i kjølvannet av pandemien.

- Selvgode

- Høyre og regjeringen er blitt litt selvgode etter å ha styrt Norge. Det preger også krisehåndteringen. Nå ser vi at til og med Verdensbanken og IMF ser at vi er gått inn i en ny tidsalder med mindre nyliberalisme. Regjeringen har en tendens til å hevde at det vi gjør i Norge alltid er best. Det er en selvgod og veldig farlig holdning. Vi må bli flinkere til å lytte, forklarer SVs finanspolitiske talsperson.

Hun har blant annet bitt seg merke i invitasjonen til parlamentarikersamlingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer