Sandefjord

Slakter eget salgsobjekt: - Sliten

«Totalt utdatert, men litt romantisk rønne for deg med større drømmer enn forstand», kan man lese i den fargerike boligannonsen.

RØNNE TIL SALGS: Ingen har noensinne fantasert om et hjem som ser slik ut. Foto: Invisio
RØNNE TIL SALGS: Ingen har noensinne fantasert om et hjem som ser slik ut. Foto: Invisio Vis mer
Publisert

Eiendomsmegler Simen Smith Ringdal i DNB Eiendom kan neppe bebreides for å rosemale eiendommen han selger i Sandefjord. Det vesle bygget på 42 kvadratmeter kan vanskelig beskrives som noe annet enn «rønne».

Men ei stor tomt på 1558 kvadratmeter sørger for en prislapp på 1,2 millioner kroner.

«Jeg har fått æren av å selge Sandefjords antatt billigste hus i 2023. Dette her er rett og slett et hus der forfallet har fått herje fritt over mange år, men har du god kunnskap og oppfinnsomhet så kanskje du ser noe annet enn bare en meget stor tomt. Brannøvelse/riving?», spør eiendomsmegleren i boligannonsen.

Sandefjords Blad omtalte saken først.

NEI: Om ikke annet er det gardiner som kan hindre en stakkars forbipasser å se inn i dette marerittet. Foto: Ivisio
NEI: Om ikke annet er det gardiner som kan hindre en stakkars forbipasser å se inn i dette marerittet. Foto: Ivisio Vis mer

Ringdal selv forklarer til Børsen at han i en årrekke har forsøkt å krydre salgsannonsene med fargerike beskrivelser, og at han lokalt er kjent for å være «annerledesmegler».

- Jeg snakker ikke som andre meglere, ter meg ikke som andre meglere og kler meg ikke som andre meglere, sier han.

- Hvordan ser du ut da?

- Jeg ser ikke ut i måneskinn!

Ringdal sender på oppfordring bilde av seg selv i sitt sedvanlige meglerantrekk - hettegenser, turbukse og briller raskere enn lønna forsvinner fra kontoen i 2023.

FOLKETS MEGLER: Simen Smith Ringdal sparer dressen til juleselskapet. Foto: Privat selfie med begge hender
FOLKETS MEGLER: Simen Smith Ringdal sparer dressen til juleselskapet. Foto: Privat selfie med begge hender Vis mer

Til tross for at bygget er «totalt utdatert» og «nærmere riving enn renovering», kan den skilte med «veldig hyggelig gårdsplass» og «veldig flott tomt som ligger landlig og solrikt til».

Så skal man tro megleren er det absolutt potensial, dersom man kan se bort fra en angivelig ugle i pipa. I annonsen kan man også lese at stua er «sliten, men man ser at det en gang var et hyggelig hjem».

- Det har vært helt ok interesse, men jeg har også prøvd å luke ut dem som ikke vet hva dette er. Jeg heier veldig på at unge folk kjøper seg oppussingsobjekter, pusser opp og tjener penger. Men det er ikke bare maling og sparkel som skal til her, understreker han.

HVOR KOM DENNE VASKEMASKINA FRA? Det eneste positive med dette badet er at det er kort vei til å tisse i skauen. Foto: Invisio
HVOR KOM DENNE VASKEMASKINA FRA? Det eneste positive med dette badet er at det er kort vei til å tisse i skauen. Foto: Invisio Vis mer

Av salgsannonsen framgår det at eierne har arvet bygget, som har stått tomt lenge.

- Jeg har hatt bra selgere som lot meg få boltre meg litt med teksten, så da ble det sånn. Jeg har fått hinsides mange kommentarer på den, men det er jeg vant til. Jeg er en av få meglere som lager hele prospektet selv, og det er det gøyeste med hele jobben. Folk setter pris på det, og med åra har det blitt flere som leser prospektene bare fordi jeg har skrevet dem.

- Så du har fans?

- Nei, det trenger du ikke å skrive. I så fall har jeg like mange haters, sier han og ler.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer