Slakter forslag: - Lite gjennomtenkt

Skatteutvalget foreslår å skrote taxfree-ordningen. Det vil være dramatisk for både ansatte og reisende, mener Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef for Travel Retail Norway (TRN).

TAXFREE: Skatteutvalget ved utvalgsleder Ragnar Torvik la frem sin utredning for finansministeren mandag 19. desember. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For flere som er ute og reiser, er turen innom taxfree et høydepunkt. Her kan handlekurven fylles med skjønnhetsprodukter, sjokoladeplater, sigaretter og vinflasker - til en billig pris.

Nå kan dette bli historie.

Mandag la skatteutvalget fram en omfattende utredning, der de blant annet foreslår å skrote taxfree-ordningen.

- Dette er et utrolig lite gjennontenkt forslag, sier Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef for Travel Retail Norway (TRN), til Børsen.

TRN eier og drifter avgifts- og momsfritt salg av varer på flyplasser i Norge.

- Dramatisk

I utredningen skriver utvalget at «taxfree-ordningen undergraver det norske avgiftssystemet og den norske alkohol- og tobakkspolitikken, ved at den øker tilgjengeligheten og forbruket av alkohol og tobakk. Ordningen har også uheldige klima-, miljø- og fordelingseffekter».

De ønsker derfor å avvikle taxfree-ordningen.

Ifølge Dagestad vil forslaget ha dramatiske konsekvenser for taxfree-handelen.

- Det vil ødelegge for over opp til 2000 arbeidsplasser, og sørge for at nordmenn handler i utlandet istedenfor i Norge, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer