Slakter forslag: - Lite gjennomtenkt

Skatteutvalget foreslår å skrote taxfree-ordningen. Det vil være dramatisk for både ansatte og reisende, mener Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef for Travel Retail Norway (TRN).

TAXFREE: Skatteutvalget ved utvalgsleder Ragnar Torvik la frem sin utredning for finansministeren mandag 19. desember. Video: Regjeringen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For flere som er ute og reiser, er turen innom taxfree et høydepunkt. Her kan handlekurven fylles med skjønnhetsprodukter, sjokoladeplater, sigaretter og vinflasker - til en billig pris.

Nå kan dette bli historie.

Mandag la skatteutvalget fram en omfattende utredning, der de blant annet foreslår å skrote taxfree-ordningen.

- Dette er et utrolig lite gjennontenkt forslag, sier Haakon Dagestad, kommunikasjonssjef for Travel Retail Norway (TRN), til Børsen.

TRN eier og drifter avgifts- og momsfritt salg av varer på flyplasser i Norge.

- Dramatisk

I utredningen skriver utvalget at «taxfree-ordningen undergraver det norske avgiftssystemet og den norske alkohol- og tobakkspolitikken, ved at den øker tilgjengeligheten og forbruket av alkohol og tobakk. Ordningen har også uheldige klima-, miljø- og fordelingseffekter».

De ønsker derfor å avvikle taxfree-ordningen.

Ifølge Dagestad vil forslaget ha dramatiske konsekvenser for taxfree-handelen.

- Det vil ødelegge for over opp til 2000 arbeidsplasser, og sørge for at nordmenn handler i utlandet istedenfor i Norge, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.