Slakter krav om bordservering

Mener plikten virker mot sin hensikt, og ber om lemping.

- SMITTERISIKO: Bordserveringsplikten utgjør utestedets største smitterisiko, ifølge eieren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
- SMITTERISIKO: Bordserveringsplikten utgjør utestedets største smitterisiko, ifølge eieren. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag 10. juni sendte NHO Reiseliv følgende forslag til Helsedirektoratet: Kravet om bordservering bør fjernes umiddelbart.

I lys av ny lav smitterekord i Oslo, lave tall på landsbasis, innføring av coronapasset og at vi nærmer oss flokkimmunitet, spør organisasjonen seg hvor lenge kravet skal gjelde.

- Kostnadskrevende

- Bordserveringsplikten har vært med oss svært lenge. Det er et kostnadskrevende tiltak, som samtidig har veldig liten bevist smitteverneffekt, sier næringspolitisk fagsjef i NHO, Ole Michael Bjørndal til Børsen.

Han setter spørsmålstegn ved logikken i at man klokka 23 om kvelden kan gå til baren og bestille seg en Farris, men ikke en øl.

- Kravet krever svært mye ekstra personell i ei tid med begrensede inntjeningsmuligheter. Disse ansatte vil kunne bli bedre disponert om kravet endres.

Får slakt

Tom Greni driver en rekke utesteder i Bergen, og er med sine 13 steder en av byens største utelivsaktører. Han er krystallklar på hva han mener om plikten:

- Den fungerer ikke.

Utelivet i Bergen har som mange andre steder det siste året, åpnet og stengt, igjen og igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer