Slakter krisepakka

- Som å rope til en som drukner: «Du vil få svømmekurs neste helg!»

PERLE: Hamnøy ved Reine er en av mange perler i Lofoten. Den ligger i fred for turister fra utlandet. Foto: Hans Arne Vedlog
PERLE: Hamnøy ved Reine er en av mange perler i Lofoten. Den ligger i fred for turister fra utlandet. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert

Næringsminister Iselin Nybø (V) kan ikke bare smykke seg med en sjuendeplass på Kapitals kåring over landets mektigste kvinner. Denne uka la hun også stolt fram detaljene i regjeringens krisepakke for et hardt coronapresset reiseliv.

Men minst én detalj i krisepakka får Ap-nestlederne Hadia Tajik og Bjørnar Skjæran til å ta fram øks og slegge.

- Næringa biter seg fast i bordkanten. Spørsmålet er hvor mange som klarer å holde ut i påvente av en hjelpende hånd som først kommer neste år, sier de to til Børsen.

Viktig distriktsnæring

Ikke ei krone av de 1,3 milliardene Nybø setter av som nødhjelp vil bli utbetalt før neste år.

Forrige krisepakke for reiselivet gikk ut i august.

- Som å stå på bryggekanten og se på at en person holder på å drukne. For deretter å rope at det kommer et svømmekurs til helga, sier Skjæran.

De to Ap-nestlederne peker på at reiselivsnæringa sysselsetter 170 000 ansatte.

- Vi er dypt bekymret for at en stor andel av denne viktige distriktsnæringa står i fare for å gå konkurs før det kommer noen livredning fra regjeringen, sier Tajik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.