Slakter laksemilliardæren: - Usmakelig og trist

Gustav Witzøe gikk ut mot formuesskatten i et intervju med Børsen. - Usmakelig og trist, sier Cecilie Myrseth (Ap). Partileder Støre har heller ikke voldsomt sympati med laksegründeren.

VIL HA FORMUESSKATT: Jonas Gahr Støre tror Gustav Witzøe fint har råd til å betale formuesskatten Ap vil ha fra ham. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL HA FORMUESSKATT: Jonas Gahr Støre tror Gustav Witzøe fint har råd til å betale formuesskatten Ap vil ha fra ham. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

VERDALEN (Dagbladet/Børsen): I et sjeldent intervju med norsk presse tok laksegründer Gustav Witzøe et knallhardt oppgjør med formuesskatten gjennom Dagbladets finansnettsted Børsen tidligere i dag.

Mangemilliardæren er særlig bekymret for at en Ap-ledet regjering skal øke formuesskatten, noe som vil koste SalMar 400 millioner, ifølge Witzøe.

- Det er altså prisen vi må betale for å beholde drifta hjemme i Norge, her på Frøya, fordi vi ønsker å skape noe her, fordi vi ønsker å gi tilbake til lokalsamfunnet, sa Witzøe til Børsen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre står likevel hardt på at formuesskatt er noe Witzøe, og mange andre, har råd til å betale.

- Jeg mener det er rimelig at de med høye formuer betaler en rettferdig andel til spleiselaget. Forskjellene i Norge øker, og det går ut over samfunnstilliten. Ap vil ha formuebeskatning på 2016-nivå, som ikke var et dårlig år å ha formue på i Norge. Det tror jeg Gustav Witzøe vil leve godt med, sier Støre til Dagbladet.

Ap-lederen starter sin valgkamp i Trøndelag i dag. I solskinn utenfor Levanger deler han ut roser og smil til potensielle velgere. Mellom rosene svarer Støre på spørsmål om formuesskatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.