Slakter laksemilliardæren: - Usmakelig og trist

Gustav Witzøe gikk ut mot formuesskatten i et intervju med Børsen. - Usmakelig og trist, sier Cecilie Myrseth (Ap). Partileder Støre har heller ikke voldsomt sympati med laksegründeren.

VIL HA FORMUESSKATT: Jonas Gahr Støre tror Gustav Witzøe fint har råd til å betale formuesskatten Ap vil ha fra ham. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL HA FORMUESSKATT: Jonas Gahr Støre tror Gustav Witzøe fint har råd til å betale formuesskatten Ap vil ha fra ham. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert

VERDALEN (Dagbladet/Børsen): I et sjeldent intervju med norsk presse tok laksegründer Gustav Witzøe et knallhardt oppgjør med formuesskatten gjennom Dagbladets finansnettsted Børsen tidligere i dag.

Mangemilliardæren er særlig bekymret for at en Ap-ledet regjering skal øke formuesskatten, noe som vil koste SalMar 400 millioner, ifølge Witzøe.

- Det er altså prisen vi må betale for å beholde drifta hjemme i Norge, her på Frøya, fordi vi ønsker å skape noe her, fordi vi ønsker å gi tilbake til lokalsamfunnet, sa Witzøe til Børsen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre står likevel hardt på at formuesskatt er noe Witzøe, og mange andre, har råd til å betale.

- Jeg mener det er rimelig at de med høye formuer betaler en rettferdig andel til spleiselaget. Forskjellene i Norge øker, og det går ut over samfunnstilliten. Ap vil ha formuebeskatning på 2016-nivå, som ikke var et dårlig år å ha formue på i Norge. Det tror jeg Gustav Witzøe vil leve godt med, sier Støre til Dagbladet.

Ap-lederen starter sin valgkamp i Trøndelag i dag. I solskinn utenfor Levanger deler han ut roser og smil til potensielle velgere. Mellom rosene svarer Støre på spørsmål om formuesskatten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer