Krigen i Ukraina:

Slakter Musk

Pensjonert generalløytnant Arne Bård Dalhaug tror ikke at Elon Musk har full oversikt over konsekvensene av egne handlinger, mens Finland-president Sauli Niinistö mener at det ikke er opp til Vesten å tilby Putin en utvei.

Generalløytnant Arne Bård Dalhaug kommenterer Elon Musks uttalelser om krigen i Ukraina. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert

Siden verdens rikeste mann, Elon Musk, foreslo en forhandlingsløsning mellom Russland og Ukraina, har han møtt kraftig motstand. Pensjonert generalløytnant Arne Bård Dalhaug tror ikke at Musk har full oversikt over konsekvensene av egne handlinger, mens Finland-president Sauli Niinistö mener at det ikke er Vestens oppgave å tilby Putin en utvei.

- Det viser bare at Musk ikke har noen som helst forståelse for internasjonalt lovverk, eller i hvert fall ikke har det i tankene når han snakker om disse tingene, sier Dalhaug til Børsen og fortsetter:

- Musk foreslår å la Russland underlegge seg ukrainsk territorium, noe som er nettopp det 143 land fordømte og stemplet som helt uakseptabelt under FNs hovedforsamling onsdag.

Musk-kritikk

Dalhaug gir Tesla-sjefen klar beskjed om å bli ved sin lest.

- Både i det siste og tidligere har Russland opptrådt på en måte, blant annet har de utvist krigsforbrytersk atferd, som fullstendig har lukket dørene for en diplomatisk løsning, sier han og legger til:

- Så Musk bør nok fortsette å gjøre det han normalt sett gjør, og ikke engasjere seg på disse områdene, hvor han har liten oversikt over hvor store konsekvenser slik tankespinn kan ha.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.