Slakter norske selskaper: - Kan rakne

- Vil slå hardt inn, advarer ekspert på bærekraft.

Foto: Lars Eivind Bones
Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Publisert

Ytterst få av de 100 største selskapene på Oslo Børs vil være i nærheten av å ville bli klassifisert som bærekraftige etter EUs nye standard som nå rulles ut, ifølge rapporten Bærekraft på børs som lanseres i morgen.

Analysen viser at hvert tredje selskap av børsens 100 største mangler tilstrekkelige opplysninger om håndtering av klimarisiko og CO₂-utslipp.

Rammer hardt

Partner Maria Gjølberg i The Governance Group forklarer hvorfor dette er alvorlig.

Mangelfull rapportering på bærekraft kan strupe tilgangen på friske penger, fastslår hun:

- EU er Norges største handelspartner. Klassifiseringssystemet vil slå hardt inn i norsk næringsliv. Det blir et krav at langsiktige miljøpåvirkninger må vurderes og håndteres for å få best mulig tilgang på kapital. Med dagens informasjonstilgang og sektortilhørighet, vil mange av selskapene på Oslo Børs ikke kunne klassifiseres som bærekraftig, advarer Gjølberg i en pressemdling.

Risikostyring

Den årlige rapporten fra analyse- og rådgivningsselskapet The Governance Group bygger på 14 indikatorer knyttet til miljømessige, sosiale og styringsmessige forhold i selskapene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer