Slakter olje-forslag

Frp-leder Sylvi Listhaug er sterkt kritisk til regjeringens forslag til endringer i olje-skatten.

SLAKT: Frp-leder Sylvi Listhaug sier blankt nei til regjeringens forslag til endringer i oljeskatten. Foto: Marit Hommedal / NTB
SLAKT: Frp-leder Sylvi Listhaug sier blankt nei til regjeringens forslag til endringer i oljeskatten. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frp-leder Sylvi Listhaug gjør det klart at det er uaktuelt for Frp å gi regjeringen flertall for forslaget til innstramminger i oljeskatten.

– Med dette forslaget kan jeg si med en gang at regjeringen ikke vil overleve denne budsjetthøsten om de skal gjøre det opp med oss, sier Listhaug.

Regjeringen la tirsdag ettermiddag fram et omfattende forslag til innstramminger i oljeskatteregimet.

– At SV og venstresiden ville stikke kjepper i hjulene og for så vidt også legge ned oljenæringen, er ingen overraskelse. Men at dette forslaget, som vil gi mindre leting, mindre verdier og færre arbeidsplasser og sender verdiene ut av landet til oljesjeiker i Midtøsten, kommer fra Høyre, er ikke til å tro, sier Frp-lederen.

- Greit med et forvarsel

– Det hadde vært greit med et forvarsel og involvering, sier forbundslederen i Industri Energi etter at regjeringen varslet storomlegging av petroleumsskatten.

Regjeringen presenterte nyheten på en hasteinnkalt pressekonferanse tirsdag kveld med samtlige tre regjeringspartier representert. I forkant ville ingen si hva pressekonferansen skulle dreie seg om.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.