Slakter Putins «skurkefest»: - Totalt giftig

Verdensledere, toppsjefer og milliardærer unngår Putins prestisjesamling som pesten.

TOMME SETER?: Deltakere avbildet under Putins tale til St. Petersburg økonomiske forum for ett år siden. Krigen i Ukraina har gjort det stadig vanskeligere for arrangørene å fylle setene med betydningsfulle gjester. Foto: Maxim Shemetov / Reuters / NTB
TOMME SETER?: Deltakere avbildet under Putins tale til St. Petersburg økonomiske forum for ett år siden. Krigen i Ukraina har gjort det stadig vanskeligere for arrangørene å fylle setene med betydningsfulle gjester. Foto: Maxim Shemetov / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Når Russlands president går på talerstolen i St. Petersburg fredag, er han omgitt av langt færre venner enn tidligere.

For der næringslivstopper, statsledere og rikinger tidligere sto i kø for å slippe inn på forumet, sliter arrangørene nå med å få folk til å takke ja til å komme, ifølge den britiske storavisa The Guardian.

- De ser på det som ubrukelig og dyrt, sier Alexandra Prokopenko, en tidligere rådgiver ved den russiske sentralbanken, til avisa.

Bannlyst

Da russisk økonomi var i vekst og landet så ut til å åpne seg stadig mer mot resten av verden på 2000-tallet, begynte betydningsfulle gjester å strømme til det årlige økonomiske forumet fra alle verdenshjørner.

Det sørget for at forumet, som er ansett som et prestisjeprosjekt for Putin, på et tidspunkt ble anerkjent som en viktig møteplass for næringslivstopper, rikinger og verdensledere.

Frankrikes president Emmanuel Macron, Kinas leder Xi Jinping, Indias statsminister Narendra Modi, samt daværende statsministere i henholdsvis Norge og Tyskland, Jens Stoltenberg og Angela Merkel, har alle deltatt på forumet de siste tiåra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.