Slakter regjeringen: - Det dummeste de kunne valgt

Pubeier er ikke imponert over Støre-regjeringens skjenkeløsning, og varsler at han vil holde puben stengt enda en stund.

HOLDER STENGT: Daniel Bech Erlands åpner ikke Gulating i Sandefjord, selv om han nå får lov til å skjenke igjen. Foto: Privat
HOLDER STENGT: Daniel Bech Erlands åpner ikke Gulating i Sandefjord, selv om han nå får lov til å skjenke igjen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er det dummeste tidspunktet de kunne ha valgt, sier Daniel Bech Erlandsen som driver puben Gulating i Sandefjord.

Han velger å holde puben stengt, til tross for at det igjen blir lov med skjenking.

Det var Sandefjords Blad som først omtalte saken.

«Mellomløsning»

Torsdag lempet regjeringen på skjenkeforbudet som ble innført i desember. Fra og med fredag er det igjen lov til å servere alkohol i puber og restauranter fram til klokka 23.

Og det er denne løsningen Erlandsen går ut mot. Han mener løsningen regjeringen har landet på er en «mellomløsning».

- De kunne ha åpnet for skjenking til 21. Da hadde restaurantene hatt det kjempebra, også kunne de gitt støtte til pubene. Når det er åpent til 23 er det vanskelig for oss å få noe økonomi i det, sier Erlandsen.

I sitt faglige grunnlag til regjeringen åpnet Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet for skjenking til klokka 22 eller 24. Regjeringen landet altså på en mellomting.

Begrensningen ble forsvart med at den inngår i en helhetlig tiltakspakke som de vet bidrar til effektivt å begrense mobilitet og smittespredning i samfunnet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.