SAS-streiken:

Slakter SAS-aksjen: - Ingen verdi

Pandemi, økonomisk krise og pilotstreik har gitt SAS-aksjen juling på børsene. Enda verre skal det bli, ifølge ekspertene.

HISTORISK BUNNPUNKT: Grafen viser SAS-aksjens prisutvikling fra januar 1997 til i dag. De siste ukene har aksjekursen ligget på et historisk bunnpunkt. Skjermdump: Infront
HISTORISK BUNNPUNKT: Grafen viser SAS-aksjens prisutvikling fra januar 1997 til i dag. De siste ukene har aksjekursen ligget på et historisk bunnpunkt. Skjermdump: Infront Vis mer
Publisert

Alle fra småsparere til store aksjonærer og kreditorer i SAS har i realiteten mistet pengene sine, mener investeringsøkonom Per Hansen i Nordnet.

- Aksjen har reelt sett ingen verdi. Det kan godt tenkes at den vil stige ti prosent fra de nåværende 35 (danske, red.anm.) øre per stykk, dersom pilotene går tilbake på jobb. Men den vil fortsatt stort sett være verdt null kroner, basert på selskapets økonomi, sier Hansen til den danske avisa Finans.

SAS-aksjene har opplagt en verdi på børsene, all den tid de omsettes for helt ekte kroner og øre. Bare de siste to dagene har aksjekursen steget med 25,69 prosent til en kurs på 68 norske øre per aksje, noe nye forhandlinger mellom de streikende pilotene og ledelsen får mye av æren for.

Hansen mener imidlertid framtidsutsiktene for selskapet, som sliter med en astronomisk gjeld, er så dystre at den reelle verdien er lik null. På spørsmål om hvordan han ville vurdert et industriselskap med samme økonomi, svarer han kort:

- At det var dødt.

- Vil få hard medfart

Hansen får støtte fra sin norske Nordnet-kollega, investeringsøkonom Mads Johannesen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer