Slakter skattebombe: - Frustrasjon og sinne

Regjeringens ekstraskatt troner øverst på listen over bekymringer for bedrifter på Vestlandet. Nå krever Venstre at regjeringen lover at den skal bort umiddelbart.

«STRAFFESKATT»: Ifølge bedrifter på Vestlandet er en økt arbeidsgiveravgift for de best betalte en av de største utfordringene deres framover. Foto: Shutterstock

«STRAFFESKATT»: Ifølge bedrifter på Vestlandet er en økt arbeidsgiveravgift for de best betalte en av de største utfordringene deres framover. Foto: Shutterstock

Vis mer
Publisert

- Her er det bare å rive av plasteret med én gang. Det er bare å sette spikeren i kista, ingen vil savne den, sier Alfred Bjørlo (V) til Børsen.

Søndag starter regjeringen arbeidet med statsbudsjettet for 2024 på Klækken hotell ved Hønefoss. Venstre mener de allerede her bør vrake den omstridte ekstraskatten på ansatte, eller den økte arbeidsgiveravgiften.

Til statsbudsjettet for 2023 la regjeringen nemlig inn ekstra høy arbeidsgiveravgift, på fem prosent, for ansatte som tjener over 750 000 kroner. Ordningen ble omtalt som midlertidig.

- Folk er forbanna

Bjørlo, som sitter i Næringskomitéen på Stortinget, forteller om sinne i næringslivet når han reiser rundt i landet.

- Det er enorm frustrasjon og sinne over denne «straffeskatten på folk med høy utdanning» over hele landet. Det merker jeg godt på reiser rundt om i landet.

Venstre-politikeren sier det ikke bare er bedrifter, men også arbeidstakerorganisasjoner som Akademikerne og Tekna som ytrer misnøye over den økte avgiften.

- Folk er rett og slett forbanna på dette her, sier den frittalende venstrepolitikeren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.