De siste dagene har debatten om spiseplikten ved serveringssteder, rast i store deler av landet.
- Den er tullete. Rundt 70 prosent av pølsene vi selger, går i bosset, sa daglig leder i Sjøboden, Morten Hansen til Bergensavisen i forrige uke.
Tidligere i uka uttalte leder for folkebevegelsen «Spis opp maten», Mette Nygård Havre, at innføringen om spiseplikt har ført til en kraftig økning i matsvinn.
- Provoserende
- Det er ikke bare dårlig for klimaet, men det er også provoserende at mye mat kastes når vi vet at folk går sultne i Norge, sier Havre til Børsen.
Tirsdag deltok Havre og assisterende direktør i Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad på NRKs «Dagsnytt 18», hvor de snakket om konsekvensene av spiseplikten.
Der sa Nakstad seg enig i at spiseplikten ikke har fått den ønskede effekten regjeringen så for seg.
- Det var ikke intensjonen, men vi ser selvsagt at det praktiseres sånn. Det er ikke optimalt. Og jeg ser at på regjeringens plan til gjenåpning nå, på trinn to, så er det skissert at dette kravet kanskje går ut, sa Nakstad i programmet.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger